avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 437 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... liber pentru nunta
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

liber pentru nunta

Buna seara,

Va rog sa imi spuneti si mie de cate zile libere beneficiez pentru nunta mea.

Va multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 13:03, 17 Septembrie 2007
Cate zile sunt privazute in CCM ? Daca nu aveti CCM la nivel de societate, vi se acorda nr. de zile prevazut in CCMNN 2007-2010. ( 5 zile)
Salariaţii au dreptul la zile libere plătite pentru evenimente deosebite în familie sau pentru alte situaţii, după cum urmează:
a) căsătoria salariatului - 5 zile;
b) căsătoria unui copil - 2 zile;
c) naşterea unui copil - 5 zile + 10 zile dacă a urmat un curs de puericultură;
d) decesul soţului, copilului, părinţilor, socrilor - 3 zile;
e) decesul bunicilor, fraţilor, surorilor - 1 zi;
f) donatorii de sânge - conform legii;
g) la schimbarea locului de muncă în cadrul aceleiaşi unităţi, cu mutarea domiciliului în altă localitate - 5 zile.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu pentru nunta!!! vizili01 vizili01 Buna, in viitorul apropiat voi avea nunta si doresc sa stiu daca am dreptul la cele 5 zile libere platite prevazute in lege, in cazul in care am semnat un ... (vezi toată discuția)
Dreptul la zile libere platite in cazul unor evenimente familiale deosebite cf. ccm MihaelaChirita MihaelaChirita Buna ziua Socrul este considerat ruda de gr.2? La decesul socrului salariatul are dreptul la zile libere platite? Multumesc mult. (vezi toată discuția)
Casatorie handsu handsu Si angajatul cu contract de munca pe durata determinata are dreptul la un concediu platit de trei zile in cazul casatoriei ? (vezi toată discuția)