avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1005 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... preaviz
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

preaviz

buna ziua.as dori sa stiu daca preavizul dat de catre angajator trebuie sa fie sub forma scrisa sau daca se considera legal si preavizul verbal.trebuie sa fiu anuntata in scris,actul respectiv are un nr inregistrare..?pe perioada preavizului pot sta in concediu de odihna?am 21 zile de co pe 2010 neefectuate.mai pe larg: firma la care inca sper ca mai lucrez este(sau a fost) dealer vodafone.firma a fost vinduta,fiind preluata de catre alte 2 firme.locatia in care eu mi-am efectuat activitatea va fii preluata miine(06.08.2010) de catre noii angajatori.ideea e ca sintem 3 agenti pe locatie, ir eu fiind cea mai noua e posibil sa nu mai lucrez(din culise stiu asta).ma astept ca miine sa mi se aduca la cunostinta faptul ca sint in preaviz.vreau sa fiu dinaninte pregatita.daca imi vor spune ca sint in preaviz,treb sa primsc o instiintare scrisa,cu un nr de inregistrare?cite zile dureaza aceasta perioada(eu stiam de 20),pot sta in co pe 2010 in aceasta perioada?sint destul de speriata de faptul ca e posibil sa-mi pierd locul de munca,de aceea intreb inainte.multumesc anticipat pt raspuns.toate bune si sa auzim de bine!Emilia
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:59, 5 August 2010
In practica, se foloseste forma scrisa de instiintare a preavizului.
Pe perioada preavizului se poate lua CO.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Obligativitatea efectuarii concediului de odihna in preaviz corina_alice corina_alice Buna ziua, O colega se afla in perioada de preaviz de 20 zile lucratoare inaintea desfacerii CIM ca urmare a unei concedieri individuale. Intrebarea este daca ... (vezi toată discuția)
Pot sa imi iau concediul de odihna in acelasi timp cu preavizul? giulia82 giulia82 Buna ziua si La multi ani! De ieri seful a trimis un preaviz de 15 zile,nesemnat si nestampilat(a spus ca daca gasesc alta locatie pana la sfarsitul perioadei ... (vezi toată discuția)
Concediere abuziva iulia1991 iulia1991 Buna ziua. Am si eu urmatoarea problema: am lucrat un an jumate la o cafenea. In data de 27.03 am vb cu patronii sa mi dea 2 saptamani, restul din concediul ... (vezi toată discuția)