avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 938 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... pot sa imi iau concediul de odihna in acelasi timp cu ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

pot sa imi iau concediul de odihna in acelasi timp cu preavizul?

Buna ziua si La multi ani!
De ieri seful a trimis un preaviz de 15 zile,nesemnat si nestampilat(a spus ca daca gasesc alta locatie pana la sfarsitul perioadei de preaviz,acest preaviz se anuleaza)pot sa imi iau concediu de odihna in perioada asta fara sa ma afecteze cu ceva?adica sa nu imi plateasca concediul,am mai trecut odata prin asta,eu as vrea sa intru in concediu dar cum ar trebuii sa fac sa nu ma pacaleasca?
Multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 12:07, 6 Ianuarie 2010
Daca angajatorul va semneaza cererea de concediu, atunci puteti sa intrati in concediu.
Atentie! Concediul de odihna trebuie sa nu fie cel din anul acesta ptr ca la plecare va trebui sa returnati banii ptr zilele de CO luate in plus fata de perioada efectiv lucrata.

Si inca ceva:
- preavizul la concediere este de 20 zile lucratoare, timp in care aveti dreptul sa lucrati numai 4 ore/zi si sa fiti platita 8 ore/zi. Cum aceste ore nelucrate le puteti lua prin cumul, inseamna ca veti avea nevoie numai de jumatate din zilele de CO. Adica numai de 10 zile.
Ultima modificare: Marți, 5 Ianuarie 2010
Isa Radov, Consultant resurse umane
Daca seful a "trimis" preaviz asta inseamna restructurare post implicit concediere individuala ( colectiva ) . In acest caz aveti dreptul la un preaviz de 20 zile lucratoare din care puteti lucra 20 zile - 4 ore /zi sau 10 zile - 8 ore pe zi fara a va fi afectate veniturile salariale si celelalte drepturi conexe.
Pe langa cele scrise de... preconsultantii de mai sus, tin sa va precizez ca din punct de vedere juridic, preavizul trimis in conditiile enuntate de dvs. ("nesemnat si nestampilat") nu este legal si valabil comunicat. In aceste conditii puteti cere chiar anularea in instanta a deciziei de concediere ce va fi emisa ulterior. Mentionez ca in legislatia si jurispudenta romana a muncii, atat nerespectarea conditiilor de fond cat si ale celor de forma referitoare la concediere, au o singura sanctiune: anularea deciziei emise cu incalcarea normelor mentionate.
asa cum s-a mai precizat :
-se emite decizia de concediere in care se trece perioada de preaviz , in caz de trimitere prin posta a deciziei de concediere , preavizul va incepe cu ziua imediat urmatoare zilei comunicarii
1. Pentru ce vi s-a trimis acel preaviz nesemnat si nestampilat?

2. Pe perioada preavizului se poate lua CO.

Alte discuții în legătură

Preaviz nesemnat,nestamplilat giulia82 giulia82 Buna ziua, daca acel preaviz nu este semnat si stampilat,cum procedez in aceasta situatie? adica cum o sa lucrez?preavizul a inceput cu data de 4.01.2010 si ... (vezi toată discuția)
Efectuare co in timpul preavizului alexandra_eu alexandra_eu Buna ziua, As dori sa va intreb daca in cazul incetarii CIM cu art. 65 alin 1(desfiintare post pe motiv de restangere a activitatii firmei), in timpul ... (vezi toată discuția)
Plata salarii compensatorii x3v1l x3v1l buna ziua, revin cu cateva intrebari, in perioada de preaviz cate ore sunt obligata sa vin la munca(am contract de 8 ore) , ma pot obliga la efectuarea ... (vezi toată discuția)