avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1307 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... plata salarii compensatorii
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

plata salarii compensatorii

buna ziua,

revin cu cateva intrebari, in perioada de preaviz cate ore sunt obligata sa vin la munca(am contract de 8 ore) , ma pot obliga la efectuarea zilelor de concediu ramase din anul 2009? si o alta intrebare este ce se intampla daca in perioada de preaviz imi gasesc un alt loc de munca?


multumesc
Cel mai recent răspuns: anda.i , utilizator 14:33, 19 Ianuarie 2010
- Preavizul este ptr ca veti fi concediata sau ptr ca v-ati dat demisia?
Ptr ca sunt preveri diferite.

Daca preavizul este ptr demisie: veti lucra normal, tot programul de lucru. Preavizul este de 15 zile.

Daca preavizul este ptr concediere: aveti dreptul sa lucrati 4 ore/zi si sa fiti platitia ptr 8 ore/zi. Orele nelucrate le puteti lua si cumulat, adica puteti lucra 10 zile cate 8 ore/zi si 10 zile sa nu veniti. Preavizul este de 20 zile lucratoare.

Zilele de CO neefectuate se vor compensa in bani la plecare.
Daca va gasiti un alt loc de munca discutati cu noul angajator, expuneti-i situatia si data la care puteti sa incepeti lucrul. Sigur va intelege ptr ca si el are angajati si stie care sunt regulile.
Mai puteti sa incepeti lucrul si in perioada celor 10 zile libere (daca alegeti sa luati orele nelucrate cumulat). Va poate face de atunci contract, urmand ca la prezentarea carnetului de munca sa va faca inscrierile. Nu este nici o nenorocire ca veti aparea in aceeasi perioada cu 2 locuri de munca.
Preavizul este de 20 zile lucratoare. In aceasta perioada puteti lucra 20 zile a cate 4 ore /zi sau 10 zile a cate 8 ore /zi. Indiferent de timpul lucrat nu va sunt afectate drepturile salariale sau conexe.De comun acord cu angajatorul in contul preavizului puteti efectua concediul de odihna restant din 2009 ( acesta nu prelungeste preavizul ). Nu va poate obliga daca dumneavoastra nu sunteti de acord. La incetarea activitatii zilele de concediu neefectuat vor fi compensate in bani . Nimeni nu va interzice sa va gasiti un nou loc de munca in perioada de preaviz. Stabiliti cu noul angajator data la care puteti incepe activitatea.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Disponibilizare mihaelaak mihaelaak Buna ziua, In urma cu o saptamana am fost disponibilizata, iar acest lucru mi s-a adus la cunostina cu 2 zile inainte de a intra in previz. Compania nu are ... (vezi toată discuția)
Concediu de odihna neefectuat madi33 madi33 Am fost angajat 2 ani si 8 luni din care mi-am luat concediu de odihna 5 zile, urmeaza ca la sfarsitul lunii august sa plec din firma.Ce se intampla cu zilele ... (vezi toată discuția)
Preaviz si salarii compensatorii teisoara teisoara Buna ziua, e ieri ma aflu in preaviz ca urmare a restructurarii postului.Care este perioada de preaviz in zile lucratoare sau calendaristice si cu ce timp de ... (vezi toată discuția)