avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 710 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... preaviz si salarii compensatorii
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

preaviz si salarii compensatorii

Buna ziua,
e ieri ma aflu in preaviz ca urmare a restructurarii postului.Care este perioada de preaviz in zile lucratoare sau calendaristice si cu ce timp de lucru pe zi?Am lucrat in vanzari(distributie)ce salarii compensatorii voi primi ?La sfarsitul preavizului daca nu imi gasesc un alt job voi beneficia se Somaj ?Am stagiu de cotizare 12 luni in ultimele 24.Vechimea mea in munca este de 9 ani,cate luni voi beneficia de somaj ?Cu ce articol din codul Muncii se va inchide cartea de munca in urma restructurarii postului ?Va multumesc pt.timpul acordat
Cel mai recent răspuns: Isa Radov , Consultant resurse umane 15:26, 9 Februarie 2010
- preavizul ptr concediere este de 20 zile lucratoare
- pe perioada preavizului aveti dreptul sa lucrati 4 ore/zi dar sa fiti platit ptr 8 ore/zi. orele nelucrate le puteti lua si cumulat: adica lucrati 10 zile cate 8 ore si 10 zile nu veniti
- aveti dreptul la salarii compensatorii cf prevederilor CCM, dar minim este 1 salariu (care este obligatoriu cf CCM la nivel national, aplicabil tuturor angajatorilor)
- aveti dreptul la somaj. trebuie sa depuneti dosarul in termen de 30 zile ptr a intra imediat in plata sau, daca treceti de cele 30 zile veti intra in plat de la data depunerii dosarului
- veti beneficia de somaj 9 luni
- carnetul de munca se inchide cu art. 65(1)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plata salarii compensatorii x3v1l x3v1l buna ziua, revin cu cateva intrebari, in perioada de preaviz cate ore sunt obligata sa vin la munca(am contract de 8 ore) , ma pot obliga la efectuarea ... (vezi toată discuția)
Concediere individuala ghita 75 ghita 75 daca un angajat a fost disponibilizat pe motiv de desfintare a postului,si in cele 20 zile de preaviz isi gaseste un alt loc de munca,angajatorul este obligat ... (vezi toată discuția)
Desfiintarea postului integral aylvys aylvys in luna iunie ne au anuntat ca trebui sa facem pfa daca nu demisia.a trecut vara si nu au mai spus nimic acum au pus un afis in care scria ca de la 30 09 2009 ... (vezi toată discuția)