Am luat de curand un apartament la etajul 2 , proprietarul mi-a dat si cheile de la pivnita din subsolul blocului , adica o zona cu mai multe boxe din subsol de la o boxa aveam eu cheia . Fiind plecat la o formare (stau singur ) cand am venit dupa 4 luni , subsolul blocului suferise modificari majore , un vecin si-a tras un perete de beton prin mijlocul subsolului adica si boxa mea spunand ca acolo este pivnita lui , si a pus un lacat pe usa . Cum pot sa-mi redobandesc inapoi pivnita ? In ce conditii poate fi daramat peretele respectiv ? Ce acte , la cine trebuie sa ma duc ? Vecinu asta e tipul de om care crede ca tot blocu e a lui , eu mai avand probleme cu el si cu parcare ...
in primul rand...parcarea....dak nu este adjudecata prin licitatie de catre Primarie in urma ofertei cele mai bune...atunci este domeniu public...si cine prinde loc ala e norocos :) o zi unul o zi altul :P ...
cat priveste boxa...ar fi interesant sa vedem ce scrie...in CF...de obicei in CF pe langa spatiul p-zis al imobilului este trecut si o cota parte din parti comune. De cele mai multe aceste parti comune reprezinta Casa Scarilor, Hol, Atrium, Boxe-Beci...uneori chiar beciul este trecut separat incat sa pot vinde separat spatiile din beci. :)
Daca aveti acestea trecute in CF e grozav.
Mai puteti merge si la Asociatia de Proprietari sa cereti cartea imobilului sa vedeti acolo ce e specificat referitor la imobilul dumneavoastra si spatiul de la subsol. Cat la ce puteti face cu zidul si vecinul dumneavoastra.
Daca nu binevoieste sa va ofere acces la spatiul dumneavoastra, sunati la politie..112 :) si spuneti ca aveti o Tulburare de posesie, explicati la politisti cum sta treaba si el sa va ofere acces in spatiul dumneavoastra. Daca nu vrea, se alege cu dosar penal :) si oricum primeste si amenda. Zidul? Ridicat fara autorizatie...etc etc...o gramada de chestii cu care il puteti infunda...amenintati-l cu politia...;) Mult noroc ;)
In primul rand trebuie sa stabiliti daca spatiul boxei este considerat bun comun sau a fost partitionat pentru fiecare apartament. Aceasta situatie reiese din extrasul de carte funciara.
Daca spatiul este comun, atunci trebuie sa va dresati asociatiei de proprietari si puteti face si o plangere la politie pentru tulburare de posesie.
Recuperare boxa bloc
vali2901
legat de boxa de la subsol am ramas fara ea deoarece vechii proprietari care au vindut vecinului de linga mine avind boxa alaturata le-a unit si a facut una ... (vezi toată discuția)