avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 483 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Boxa subsol - teapa de 300 RON
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Boxa subsol - teapa de 300 RON

Salutare. o sa fiu scurt
In bloc sunt boxe si unii locatarii au chiar 2 , suprafete mari.
M-am inteles cu un vecin sa ii dau 300 ron pe una din ele pentru lucrarie de imbunatatire ca facute de el ca spatiul efectiv e al asociatiei.
Am facut o chitanta de mana unde am scris nume prenume si domiciliu ambelor parti numarul boxei si pretu. Greseala mea e ca nu am mentionat un termen de eliberare al boxei
Au trecut 3 luni din noiembrie si pana acum si m-a ales si cu banii dati si cu fara cheie de la boxa. Tipu e ceva prin politie
Pot face ceva sa mai recuperez bani. Nu e o suma mare dar sincer nu imi place cand imi iau astfel de tepe, am mers pe incredere ca am zis ca suntem vecini.
Cel mai recent răspuns: ContSters227062 , utilizator 15:23, 26 Ianuarie 2016
Avand in vedere ca sunteti vecini si ati convenit pretul aferent imbunatatiri boxa,staruiti la nivelul vecinului sa finalizati procedura de intrare in posesia boxe
Boxa in discutie reprezinta parte comuna,astfel incat initial desfasurati demersuri de solutionare amiabila
Partea comuna de constructii din imobilul de locuit in comun,poate fi exclusiv utilizata de cate proprietari numai cu acordul asociatiei de proprietari
Pai si daca veci nu vrea sa elibereze boxa? Si nici banii nu vrea sa ii dea io ce fac? Practic eu nu platec boxa, platesc doar inbunatatirile facute de el aferente spatiului respectiv, adica peretii din OSB si usa. Exista la asociatie de proprietari o schita a subsolului cu boxele numerotate, deci asociatia a autorizat crearea de boxe acolo.
Problema e ca asta mi-a luat banii si nici nu vrea sa dea cheia de la bixa. Il aman de 3 luni de zile
Daca amiabil nu puteti finaliza conventia,atunci puteti notifica oficial vecinul cu obligatia fie a eliberarii boxei,fie a restituirii sumei avansate de dv
Daca vecinul nu raspunde la notificare,puteti parcurge procedura prin mediator
Atat timp cat spatiul utilizat drept boxa ,practic este parte comuna din imobilul de locuit in comun,ar trebui sa solutionati amiabil
Daca vecinul nu isi asuma responsabilitatea nici sa elibereze spatiul nici sa va restituie suma,analizati oportunitatea actionarii in instanta a acestuia cu " obligatia de a face"
Aici e problema ca ma bate la cap sa intru cu el ca pot sta si eu cu el dar intelegerea a fost ca ii dau jumate din suma adica 300 ron pana elibereaza si jumatea cealalata de 300 cand imi da cheia, urmand adica ne-am inteles la 600 pentru boxa urmand ca in momentu cand imi da cheia sa mai incheiem o hartie de mana. Acum din ce imi spuneti i-am platit jumate de boxa, e spatiu comun si ma obliga sa o inpart cu el? Eu nu vreau sa o impart ori toata boxa ori banii inapoi.
M-am zapacit cand am zis la input 300 ROn 300 a fost avans pe chitanta
Sa inteleg ca solutia ar fi sa ii fac plangere la politie?
Cum adica sa notific oficial vecinu?
Ultima modificare: Marți, 26 Ianuarie 2016
ContSters227062, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Proprietate boxa subsol bloc delia89 delia89 Buna ziua, Bunicii mei sunt proprietarii unui apartament la parter intr-un bloc din Bucuresti, construit in anii 80, ei sunt primii proprietari (fiind ... (vezi toată discuția)
Foștii proprietari ai apartamentului nu vor să golească boxa de lucruri și folosesc, pentru o ladă frigorifică lăsată acolo, curent tras din apartamentul meu. ce pot face ca să-i evacuez? ȘtefanDorin ȘtefanDorin Din luna mai m-am mutat într-un apartament... Fostii proprietari mi-au arătat ca am boxă totul frumos... Au zis ca e Curent tras din apartament... Dar ei ... (vezi toată discuția)
Boxa vândută fără știrea proprietarilor Adriandr Adriandr Bună Ziua ! Locuiesc intr-un bloc unde avem o boxa pe fiecare etaj, unde avem acces la apometre și robinetul de închidere a apei, tot aici este tras ... (vezi toată discuția)