avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 519 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Boxa vândută fără știrea proprietarilor
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Boxa vândută fără știrea proprietarilor

Bună Ziua !

Locuiesc intr-un bloc unde avem o boxa pe fiecare etaj, unde avem acces la apometre și robinetul de închidere a apei, tot aici este tras cablul de internet. Când ne am mutat am primit și chei de acces.
Unii dintre noi am folosit locul ca spațiu de depozitare.
Am fost anunțați ca proprietarii acestor boxe vor sa le eliberam.
Am înțeles ca aceste boxe au fost vândute, eu nu am fost întrebat, nu am semnat nimic ca as fi de acord.
Nu am acces la un plan al blocului sa vad exact cum este descrisa aceasta boxa, dar când am cumpărat apartamentul mi s-a spus ca este boxa comuna de aceea am primit și cheia.
Au dreptul sa ma pună sa dau lucrurile mele afara din aceasta boxa ? Ma gândesc ca vor schimba și yala, dacă am o inundație nici nu pot opri apa.

Va mulțumesc!
Ultima modificare: Vineri, 20 Octombrie 2023
Adriandr, utilizator
Cel mai recent răspuns: Adriandr , utilizator 23:21, 20 Octombrie 2023
In prima faza ar trebui sa vedeti daca detineti "in acte", in contractul prin care ati achizitionat apartamentul, o cota parte sau macar dreptul de folosinta a acelui spatiu. Sau daca acel spatiu face parte din 'partile comune" ( cum este scara de acces, liftul, terasa...) imobilului.

Daca raspunsul este nu la cele de mai sus... din pacate acea boxa apartine altcuiva si o sa trebuiasca sa eliberati spatiul...

O cheie ar trebui sa ramana la cineva din bloc ( administrator, etc. ) pentru a avea acces la utilitatile de acolo, in caz de nevoie, si ar trebui notificat si noul proprietar al boxei legat de asta, ca o sa fie direct raspunzator pentru eventualele daune cauzate de lipsa accesului sau intarzierea lui in caz de avarie, datorita naturii boxei, de boxa utilitara.
Aceste boxe sunt in proprietate comuna si nu prea se pot vinde sau daca se vand, este o tragedie, acorduri si semnaturi peste semnaturi, etc.
Verificati si starea celorlalte boxe, daca sunt spatii comune sau nu. Discutati si cu ceilalti vecini, dar mai intai discutati la sediul asociatiei (in scris cu nr. de inregistrare). Asociatia trebuie sa va arate actele de proprietate ale boxei.
Asteptam sa ne informati.
Mulțumesc mult pentru răspunsuri.

În acte nu se specifica exact "boxa", doar ca avem cota parte din părțile comune și dependințe.

Următorul pas este sa cer în scris informații legate de aceasta boxa , cum ca aceasta este intabulata separat și se plătește impozit pentru ea. Cine a suportat costurile pentru ea pana la momentul vânzării.

O sa revin cu un update când am aceste informații.

Apreciez ajutorul oferit !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua, sunt proprietar intr-un imobil cu mai multe apartamente, ... Rozelia Rozelia Buna ziua, sunt proprietar intr-un imobil cu mai multe apartamente, nu detin boxa deoarece la momentul in care m-am mutat in apartament nu aveam nevoie, intre ... (vezi toată discuția)
Drept de utilizare boxa la bloc xcpaula xcpaula buna ziua. urmeaza sa cumpar o garsoniera la parter, fara balcon. blocul dispune de boxe la subsol, dar proprietarul nu are boxa in folosinta. vreau sa stiu ... (vezi toată discuția)
Proprietate boxa subsol bloc delia89 delia89 Buna ziua, Bunicii mei sunt proprietarii unui apartament la parter intr-un bloc din Bucuresti, construit in anii 80, ei sunt primii proprietari (fiind ... (vezi toată discuția)