avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 905 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... Promovare functionar public in anul 2010
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

Promovare functionar public in anul 2010

Buna ziua!
In anul 2010 promovarea functionarilor publici care au finalizat studiile se face prin modificarea functiei din statul de functii. Art 32 din legea 330 spune ca in urma promovarii plata se face ca echivalent la functia asimilata in plata, adica salariul va fi cel al functiei noi calculat la nivelul lunii decembrie 2009.
Totusi sunt discutii ca in anul 2010 cei care promoveaza prin finalizarea studiilor vor primi in plus 5% la salariul de baza din decembrie 2009. Cum este corect si care este actul normativ care reglementeaza cresterea cu 5%?
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: mihaicalinescu2005 , utilizator 22:12, 8 August 2010
io n-am auzit de asemenea act...si in afara de asta, promovarile in anul 2010, sunt blocate. :)
mihaicalinescu2005 a scris:

io n-am auzit de asemenea act...si in afara de asta, promovarile in anul 2010, sunt blocate. :)


Mihai de unde ai aceasta informatie. Ia verifica tu ( ca tu ai programul de legislatie la tine, eu mai sunt in CO) si spune-mi daca nu am dreptate.
Vezi:

"Art. 68
(1) In urma dobandirii unei diplome de studii de nivel superior, functionarii publici de executie au dreptul de a participa la examenul organizat pentru ocuparea unei functii publice intr-o clasa superioara celei in care sunt incadrati, daca studiile absolvite sunt in specialitatea in care isi desfasoara activitatea sau daca autoritatea ori institutia publica apreciaza ca studiile absolvite sunt utile pentru desfasurarea activitatii."

Art. VI
Aplicarea prevederilor art. 22 alin. (1) lit. o), art. 65 alin. (3) si art. 70 alin. (1) lit. b), alin. (2) si (3) din Legea nr. 188/1999 privind Statutul functionarilor publici, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare, precum si cu cele aduse prin prezenta lege, se suspenda pana la data de 31 decembrie 2010.
Din: Legea nr. 140/2010 pentru modificarea si completarea Legii nr. 188/1999 privind Statutul functionarilor publici


Art. 65 alin. (3) se refera la promovarea rapida nu la promovarea in clasa.

Deci, din punctul meu de vedere se poate.
Functionarul public poate fi promovat.Noi am avut luna trecuta o astfel de promovare in clasa a unui coleg care terminase a 2-a facultate pentru ca cica prima nu era in domeniul administratiei si a fost aprobata promovarea de ANFP in urma sustinerii unui concurs.;)=D>
hmm, da, poate, dar numai in conditiile legii nr. 69/2010. care lege, zice cam asa :
"ART. 10
(1) În raport cu ţintele prevăzute la art. 26 alin. (4), execuţia cheltuielilor de personal este evaluată de către Ministerul Finanţelor Publice, la finalul fiecărui trimestru.
(2) Pentru încadrarea în limitele trimestriale ale cheltuielilor de personal, ordonatorii de credite au posibilitatea să diminueze drepturile salariale care sunt stabilite prin lege în cuantum variabil şi pe cele a căror acordare este facultativă, potrivit legii.
(3) În cazurile excepţionale şi temeinic justificate în care un ordonator principal de credite nu se încadrează în limita trimestrială pentru cheltuielile de personal, Ministerul Finanţelor Publice poate aproba majorarea limitei respective, cu condiţia ca ordonatorul principal de credite să facă dovada respectării dispoziţiilor alin. (2) şi a încadrării în bugetul anual aprobat pentru această destinaţie.
(4) Ordonatorii principali de credite care se află în situaţia prevăzută la alin. (3) au obligaţia ca, în decursul trimestrului următor trimestrului pentru care a fost majorată limita pentru cheltuielile de personal, să înregistreze economii la cheltuielile de personal în cuantumul sumei cu care a fost majorată limita trimestrială precedentă.
(5) Ordonatorii principali de credite au obligaţia să întreprindă toate măsurile necesare atât pentru îndeplinirea prevederilor alin. (4), cât şi pentru îndeplinirea ţintelor trimestriale pentru cheltuielile totale, inclusiv prin reducerea numărului de posturi finanţate şi bugetele acestora şi, respectiv, disponibilizarea, în condiţiile legii, a unei părţi din personalul încadrat.
(6) Până la îndeplinirea obligaţiei prevăzute la alin. (4), ordonatorilor principali de credite cărora le-a fost majorată limita trimestrială pentru cheltuielile de personal le va fi interzisă:
a) acordarea de premii sau plata de ore suplimentare;
b) promovarea angajaţilor, dacă acest lucru presupune o creştere a cheltuielilor de personal;
c) scoaterea la concurs a posturilor vacante sau ocuparea acestora prin alte modalităţi prevăzute de lege.
(7) În cazul în care obligaţia prevăzută la alin. (4) nu este îndeplinită în termenul prevăzut, Ministerul Finanţelor Publice va efectua deschiderile de credite care se referă la cheltuieli de personal către respectivul ordonator în limita unei sume diminuate, astfel încât să se înregistreze economii la cheltuielile de personal în cuantumul sumei cu care a fost majorată limita trimestrială precedentă, până când acesta face dovada că au fost luate măsurile necesare încadrării în cheltuielile de personal aprobate."
Daca promovarea nu se face doar asa, de frunza-verde, ma gandesc ca ar trebui ca fct. public sa-i creasca si salariul...ceea ce duce la majorarea fondului de salariu...si implicit, la diminuarea acestuia, in trim. urmator...ceea ce, nu se poate face decat prin reducerea salariului, sau daca da afara pe careva.... :)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Avansare in treapta conform legii nr. 69/2010 lucic lucic am o cerere de avansare in treapta de salarizare inregistrata in data de 22.04.2010 la directia in care lucrez, iar la directorul general inregistrata si ... (vezi toată discuția)
Promovare diana1977 diana1977 Suntem cativa angajati in cadrul unei institutii publice,anul trecut ne-am terminat studiile superioare si am solicitat conducerii promovarea/avansarea in ... (vezi toată discuția)
bugetul pentru promovari in sect. bugetar creis creis Imi puteti face referire la niste legi unde este descris procesul de atribuire/includere in buget a banilor pt. promovari in cadrul unei institutii. Mai ... (vezi toată discuția)