avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 846 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... bugetul pentru promovari in sect. bugetar
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

bugetul pentru promovari in sect. bugetar

Imi puteti face referire la niste legi unde este descris procesul de atribuire/includere in buget a banilor pt. promovari in cadrul unei institutii. Mai direct, cine trebuie sa ceara banii pentru promovarii si daca exista vreun motiv legal ca acordarea lor sa fie refuzata?

Am gasit doar Legea 284/2010,
alin (4) Ordonatorii principali de credite au obligatia să stabilească salariile de bază, soldele functiilor de bază/salariile functiilor de bază, indemnizatiile lunare de încadrare, sporurile, alte drepturi salariale în bani si în natură stabilite potrivit legii, să asigure promovarea personalului în functii, grade si trepte profesionale si avansarea în gradatii, în conditiile legii, astfel încât să se încadreze în sumele aprobate cu această destinatie în bugetul propriu.

Insa angajatorul este o institutie care este in subordinea Ministerului Culturii, care este si ordonator principal de credite. Deci cui revine obligatia de include in bugete banii de promovari?
Poate institutia sa ne motiveze, ca nu exista bani de promovari, din moment ce articolul de mai sus spune ca ordonatorul are obligatia de a asigura promovarile astfel incat sa incadreze sumele in buget??

Va multumesc
Cel mai recent răspuns: ContSters400311 , utilizator 14:10, 20 Septembrie 2016
O institutie,are obligatia de a-si intocmi un buget propriu de venituri si cheltuieli ,in care in ceea ce priveste fundamentarea cheltuielilor de personal ia in calcul o crestere a fondului de salarii aferenta si cresterilor salariale datorate promovarilor,daca se cunoaste ca vor exista
Asadar,in fundamentarea unui buget trebuie sa se aiba in vedere si aceste cheltuieli suplimentare care apar pe parcursul anului,fara a se depasi o limita a cheltuielilor cu aceasta destinatie ,de personal .
Odata ce au fost introduse in buget ,iar bugetul a fost aprobat,este obligatoriu sa se procedeze la promovari in conformitate cu reglementarile in materie!
"Nu sunt bani de promovari "inseamna ca sumele cu aceasta destinatie nu exista aprobate in in bugetul de venituri si cheltuieli !
Ultima modificare: Sâmbătă, 17 Septembrie 2016
ContSters400311, utilizator
Am inteles, si acest demers este reglementat de o anumita lege? sau se stie doar din traditie ca asa se practica? Eu vreau sa ii cer dovezile angajatorului, precum ca s-a ocupat de includerea in buget a acestor cheltuieli (desi nu am gasit nicaieri obligatia angajatorului de a face asta, decat a ordonatorului de credite de a acorda banii in buget) si daca nu a facut asta sa ii punctez exact ce articole incalca.

hrs61 a scris:

"Nu sunt bani de promovari "inseamna ca sumele cu aceasta destinatie nu exista aprobate in in bugetul de venituri si cheltuieli !

Deci daca institutia planifica in buget o crestere a fondului de salarii pt. promovari, ordonatorul de credite poate sa refuze aprobarea acestora? din moment ce alin (4) spune ca Ordonatorii principali de credite au obligatia să asigure promovarea personalului în functii, grade si trepte profesionale si avansarea în gradatii, în conditiile legii??

Multumiri
Doar daca ordonatorul de credite constata ca majorarea s-a facut cu incalcarea prevederilor bugetare in vigoare (de ex se cunoaste ca cheltuielile de personal nu pot depasi un anumit procentaj din total cheltuiala a entitatii si desigur nu pot sa fie mai mari decat finantarea ,adica decat veniturile unitatii) Unitatea unde desfasurati activitate trebuie ca in planificarea cheltuielolor anuale sa tina seama de aceste aspecte si pe cat posibil sa poata incadra in buget si promovarile
AM inteles. Gasesc undeva cifrele exacte ale acestor informatii? procentul fondului de salarii din totalul de cheltuieli si/sau alte prevederi in legatura cu asta?

Multumesc
De regula este situat intre 60-70% din total cheltuieli ,dar depinde de ordonatorul de credite de care apartineti. Orientativ puteti citi acest act normativ va va ajuta sa va conturati o idee generala asupra problemei unui bvc :[ link extern ]

Codul Muncii prevede dreptul angajatului de a fi informat asupra situatiei economice a unitatii,puteti solicita in scris prinliderul de sindicat sau reprezentantul angajatilor ca unitatea sa va prezinte o executie bugetara la semestru de ex sa vedeti cat au fost veniturile cat cheltuielile,pe articole bugetare sau chiar BVC al unitatii
Ultima modificare: Duminică, 18 Septembrie 2016
ContSters400311, utilizator

Alte discuții în legătură

Lege ?! stelarman stelarman Buna dimineata!. Citesc aici http://zvj.ro/articole-11654-De+8+Martie++la+Prim++ria+Petro++ani+++Prin+buzunarele+femeilor+nu+va+bate+vantul.html un articol ... (vezi toată discuția)
Promovare in grad - depunere ? /cerere, data ? /primire bibliografie, examen si salariu marit ? oanaportar oanaportar - la data de 01.10.2011 am fost promovata pe functie in gradul II - la data de 01.10.2014 implinesc 3 ani de cand am fost promovata - pt. promovarea in ... (vezi toată discuția)
Promovare functionar public in anul 2010 cristios cristios Buna ziua! In anul 2010 promovarea functionarilor publici care au finalizat studiile se face prin modificarea functiei din statul de functii. Art 32 din ... (vezi toată discuția)