avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 968 soluții astăzi

Joi, 20 martie, are loc evenimentul: Impozitul minim global de 15%: Cadrul de implementare a Directivei Pillar 2 în România. Participă →

Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general masina
Discuție deschisă în Contabilitate în general

masina

buna ziua ma numesc stefan si am si eu o problema cu statul.
am cumparat o masina in august 2008. si am vaduto pe 3 iulie 2010 si nu am platit nici un impozit la stat .in tot acest timp eu am circulat doar o luna cu numere provizorii .
Pute ti sa imi spuneti daca pot sa mi scot certificatul fiscal pt ca cumparatorul nu poate sa o inmatriculeze....
va multumesc mult
o zi buna
Cel mai recent răspuns: Magda Staicu , Consultant fiscal 20:33, 5 August 2010
Veti obtine certificatul fiscal, dar numai dupa ce veti achita impozitul datorat .
In termen de 30 de zile , respectiv sept 2008 , aveati obligatia de declarare a masinii pe numele dvs , iar impozitul curge de la dala de 1 a lunii urmatoare cele de dobandire.
Pe langa impozitul datorat, vor mai fi si majorari de intarziiere de plata .
Acestea sunt in procent de 0,1% pe zi/intirziiere pana la 01.07.2010.
De la 1 iulie , s-a schimbat procentul, dar nu va afecteaza , pentru ca vanzarea este foarte aproape de data de 1 iulie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Penalitati cass radu1838 radu1838 Buna ziua. Sunt fost PFA si am primit recent o notificare de la CASS pentru achitarea obligatiilor restante 2005-2009. As dori sa stiu la cat se ridica ... (vezi toată discuția)
Impozit cladiri CONSTANTIN PETRUTA CONSTANTIN PETRUTA Cum se calculeaza majorarile la un impozit pe cladiri persoana juridica datorat din 2009 achitat in martie 2013, de exemplu in suma de 1056? Care este baza ... (vezi toată discuția)
Procentul legal admis de penalizare pt debite Krissia . Krissia . Imi spune si mie cineva va rog, care este procentul legal maxim admis de penalizare pt intarziere plata debite ? In codul de procedura fiscala era parca 0.5% ... (vezi toată discuția)