avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 656 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... comision banca
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

comision banca

Buna ziua. Am un card visa electron la BCR de mai bine de aproximativ 5 ani. De vreo 3 ani nu l-am mai folosit, avand pe el 0 ron. In contractul semnat cand am facut cardul nu era specificat nici un comision de administrare de cont. Am mai intrat intre timp pe e-banking si imi arata la suma debit/credit 0 ron. Am fost azi la o sucursala pentru a inchide cardul si am aflat cu surprindere ca am restante de 73 ron, provenite din comisionul lunar de administrare de cont, care a fost introdus de 1 an si ceva. I-am spus consultantului ca eu nu am avut asa ceva inainte si mi-a zis ca s-a introdus acest comision fara a fi nimeni instiintat. Ce pot face sa pot inchide cardul si contul fara a plati acest comision ilegal, din moment ce eu nu am fost instiintat si nu am semnat ca sunt de acord cu un asemenea comision. Multumesc anticipat.
Ultima modificare: Joi, 5 August 2010
ionutvd, utilizator
Cel mai recent răspuns: Marius Zaharia , Avocat 08:33, 6 August 2010
Faceti o plangere la ANPC.Eu am facut impotriva lor pt alt motiv, si am ramas placut impresionata sa constat ca anumite institutii ale statului chiar isi fac treaba!
[ link extern ]
Buna ziua !
Aveti urmatoarele solutii : ori platiti suma si inchideti contul, ori sesizati ANPC- ul in acest sens. Este autoritatea ce are competenta sa verifice legalitatea comisioanelor si sa impuna respectarea legii( conform OUG 50/ 2010 privind contractele de credit pentru consumatori, art.85, alin.(1) ).
Cu stima !
Ultima modificare: Vineri, 6 August 2010
Marius Zaharia, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cont neinchis la banca crys1976 crys1976 Buna . Ma cheama Cristi si am o mica problema cu banca . An 2006 firma la care am lucrat m_ia facut card la Banca pt. a incasa salariul. An 2007 am plecat in ... (vezi toată discuția)
Inchidere card (si cont) brd student ContSters87133 ContSters87133 Pe 25.07.2016 am inchis cardul de student la o sucursala BRD(cea care imi emisese cardul, o denumesc eu Sucursala 1) si mi-au spus sa revin(la orice ... (vezi toată discuția)
Act aditional la un contract de credit bancar la bcr Trotus74 Trotus74 Buna ziua. In data de 17.09.2008 am încheiat un contract de credit cu BCR in suma initiala de 64,000.00 RON,credit de nevoi personale cu dobinda fixa de ... (vezi toată discuția)