avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 393 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... neplata salariu+munca la negru
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

neplata salariu+munca la negru

Salut,

Sa va spun povestea mea : cica lucrez la o companie multinationala (formata din 3 persoane in Romania...)
De la inceput mi s-a spus ca mi se poate oferi salariul dorit doar daca punem pe cartea de munca o treime din salariu si restul de 2 treimi sa ai primesc "in mana". Fiind incantat de post am acceptat crezand ca totul o sa fie ok, gandindu-ma ca poate strainii sunt altfel.
Dupa 8 luni de chinuiala...in care aproape niciodata nu mi-am primit salariul la timp(ca cica firma merge prost si nu are vanzari...de parca as lucra eu in vanzari..)...ci peste o sapt - doua de la data stabilita mi-am dat demisia. Mai am de stat in preaviz o saptamana, insa imi e frica ca nu o sa mai primesc nici un ban :(
I-am trimis mail sefului spunandu-i cati bani are sa imi dea la sfarsit (suma dealtfel confirmata si de o colega care tine evidenta la lucrurile astea, scoate banii de la banca etc ) insa nu mi-a raspuns.
Acest lucru imi da de gandit...eu l-am rugat ca atunci cand plec sa mi se dea banii si hartiile legale.

Suma datorata nu e deloc neinsemnata! Ce este facut? Eu ma gandeam ca daca atunci cand plec daca nu vad nici un ban sa iau din echipamentele de aici pana se acopera suma pe care ar trebui sa o primesc...stiu ca poate e stupid...din punct de vedere legal ce as putea sa fac?

Mentionez ca am contract de munca inregistrat la ITM ( parca asa se numeste) dar in acel contract apare doar o treime din salariu.

Multumesc si scuze pt un topic asa lung...
Ultima modificare: Luni, 17 Septembrie 2007
obosit, utilizator
Cel mai recent răspuns: adelaida_07 , utilizator 21:30, 17 Septembrie 2007
Luand in considerare faptul ca v-ati asumat acest risc, cam da
Dar puteti incerca sa faceti dovada muncii la negru.

Nu este munca la negru...ca are contract de munca...problema e ca nu are toata suma trecuta pe contract..nu prea are cum sa dovedeasca acest lucru singur...dar poate lua bunurile angajatorului...ca sa faca angajatorul plangere penala impotriva lui si atunci nu o sa fie mai fie revoltat, ci inculpat..e si asta o solutie...
vad ca toata lumea comenteaza un singur lucru...lucru spus la nervi evident si oricum nici nu ma gandeam la asta ca o alternativa...

In fine vad ca de ironii/mistouri sunteti in stare dar de altceva nu
Imi pare rau ca am postat aici
obosit a scris:

vad ca toata lumea comenteaza un singur lucru...lucru spus la nervi evident si oricum nici nu ma gandeam la asta ca o alternativa...

In fine vad ca de ironii/mistouri sunteti in stare dar de altceva nu
Imi pare rau ca am postat aici

Nu trebuie sa va para rau ca ati incercat sa aflati o modalitate de a rezolva problema. Important este sa va asumati raspunderea deciziilor luate si sa nu mai acceptati salariul la negru. Este adevarat ca doar salariul era la negru nu si munca.
Consider ca sunte-ti un om matur si nu va sifonati de o ironie mititica.
V-am spus doar cu martori, de preferinta care mai sunt inca salariati ai societatii veti putea dovedii,dar v-am atras atentia ca sustinatori veti gati foarte greu. Acceptarea salariului in acest mod implica riscuri, mai ales ca ati obtinut astfel venituri pentru care nu ati platit statului impozitul pe venitul global.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Salariu probabil irecuperabil bdc2001us bdc2001us Buna ziua, Lucrez in cadrul unei firme in care politica este asa: 1. Te angajam daca accepti ca o treime din salariu sa fie in acte iar trei sferturi la ... (vezi toată discuția)
Cim ContSters126274 ContSters126274 In cazul in care se incheie un contract individual de munca cu un salariu minim pe economie dar in mana salariatul primeste mai mult cum se acopera in ... (vezi toată discuția)
Modificarea abuziva a salariului MariusAdrian MariusAdrian Contractul de munca este incheiat abuziv, fara a se evidentia salariul normal pe care il primesc ca plata, luna-de-luna, ci in acesta este trecut un salariu ... (vezi toată discuția)