am divortat in urma cu 3 ani , partajul nu a avut loc din cauza ca exista un credit ipotecar la banca care insa nu a mai fost platit intentionat de catre f sot pt a se ajunge la executare (licitatie) si pt a putea cumpara bunul la un pret cu mult sub pretul pietei (cumparatorul fiind un prieten ). de asemenea , el avea si un sechestru penal pe numele lui inca de pe vremea divortului ! intrebarea ar fi : eu ce as putea face in acest moment ? mai pot cere ceva de la f sot avand in vedere ca apartamentul a f bun comun iar eu nu am fost chemata la licitatie iar el nu discuta cu mine ci doar ma ameninta? ! va multumesc !
Promovati actiune de partaj la instanta de judecata,si veti participa la partaj impreuna cu ceilalti,dupa ramanere definitiva si irevocabila a acestei sentinte.
Sechestrul se poate pune doar pe bunurile proprii ale sotului sau pe partea care i-ar reveni acestuia din bunurile comune.
Introduceti actiune de partaj, solicitand partajarea bunurilor comune.
Este interesant de stiut daca creditul este luat doar de catre sot sau sunteti si dvs coplatitor sau girant.
este vorba de un credit personal dar cu garantie (ipoteca) semnata obligatoriu si de mine fiind coproprietari si soti in momentul incheierii contractului de creditare. multumesc mult pt raspuns.