avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 924 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... partajul dupa divort atunci cand exista un sechestru ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

partajul dupa divort atunci cand exista un sechestru penal pe numele unuia dintre soti

am divortat in urma cu 3 ani , partajul nu a avut loc din cauza ca exista un credit ipotecar la banca care insa nu a mai fost platit intentionat de catre f sot pt a se ajunge la executare (licitatie) si pt a putea cumpara bunul la un pret cu mult sub pretul pietei (cumparatorul fiind un prieten ). de asemenea , el avea si un sechestru penal pe numele lui inca de pe vremea divortului ! intrebarea ar fi : eu ce as putea face in acest moment ? mai pot cere ceva de la f sot avand in vedere ca apartamentul a f bun comun iar eu nu am fost chemata la licitatie iar el nu discuta cu mine ci doar ma ameninta? ! va multumesc !
Cel mai recent răspuns: sfloriana77 , utilizator 16:47, 7 Septembrie 2010
Promovati actiune de partaj la instanta de judecata,si veti participa la partaj impreuna cu ceilalti,dupa ramanere definitiva si irevocabila a acestei sentinte.
Ultima modificare: Joi, 5 August 2010
andymaurul, utilizator
Sechestrul se poate pune doar pe bunurile proprii ale sotului sau pe partea care i-ar reveni acestuia din bunurile comune.
Introduceti actiune de partaj, solicitand partajarea bunurilor comune.
Este interesant de stiut daca creditul este luat doar de catre sot sau sunteti si dvs coplatitor sau girant.
este vorba de un credit personal dar cu garantie (ipoteca) semnata obligatoriu si de mine fiind coproprietari si soti in momentul incheierii contractului de creditare. multumesc mult pt raspuns.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bună ziua ! soțul are un credit pe casa cu ipoteca în care ... Lau222 Lau222 Bună ziua ! Soțul are un credit pe casa cu ipoteca în care eu sunt coplatitor ,as dori sa știu care sunt drepturile mele în caz de divorț! Mulțumesc! (vezi toată discuția)
N-am facut partajul la apartament... outofside outofside Buna ziua tuturor, am urmatorul caz: - m-am casatorit - am luat credit ipotecar si am cumparat un apartament - am divortat si am declarat ca n-avem de facut ... (vezi toată discuția)
Partajul in cazul in care unul din sot are sechestru penal sfloriana77 sfloriana77 am divortat de 3 ani ,partajul nu l-am facut din cauza neintelegerilor si amenintarilor , a existentei unui proces penal al fostului sot (cu sechestru penal ... (vezi toată discuția)