avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 916 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... partajul in cazul in care unul din sot are sechestru ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

partajul in cazul in care unul din sot are sechestru penal

am divortat de 3 ani ,partajul nu l-am facut din cauza neintelegerilor si amenintarilor , a existentei unui proces penal al fostului sot (cu sechestru penal pana la finalizarea dosarului) precum si datorita faptului ca f sot avea un credit bancar (nevoi personale) dar cu garantie imobiliara (credit luat inainte de divort).precizez faptul ca acest credit nu a mai fost achitat pt a se ajunge la executare si pt a-l putea cumpara prin intermediari. in cazul in care nu s-a licitat bunul iar procesul nu s-a finalizat , va rog spuneti-mi daca eu mai pot beneficia de drepturile pe care le-am avut fiind coproprietar al bunului. va multumesc.
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 10:20, 9 August 2010
Puteti beneficia de cota dv. din bunul respectiv, insa daca ati fost girant ipotecar pentru imprumut sui nu s-a restituit apartamentul revine creditorului, iar pt. cota dv. trebuie sa va despagubeasca fostul sot
daca sunteti coproprietar, sotul nu putea aduce garantie apartamentul fara incuviintarea dvs. asadar, bunul poate fi executat silit de catre creditor, iar dvs daca demonstrati ca nu v-ati folosit de banii luati imprumut, va trebui sa-l actionati in judecata pe fostul sot.
daca nu au inceput procedurile pt executare silita, puteti cere partajul. se citeaza si banca

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sunt coproprietar al unui imobil grevat de sarcini - cum sã mã apãr? mariuca70 mariuca70 Am fost căsătorită 14 ani de zile. Divorţul a fost în 2007, dar, nu am făcut partajul bunurilor comune(mobile - alte bunuri+un autoturism cu care fostul ... (vezi toată discuția)
Executare silita sotie-care sunt obligatiile sotului? Atee Atee Buna ziua! Sotia a contractat un credit in anul 2010 , cu garantii prin persoane fizice, giranti, dar ea dupa cateva luni a ramas fara loc de munca, implicit ... (vezi toată discuția)
Partajul dupa divort atunci cand exista un sechestru penal pe numele unuia dintre soti sfloriana77 sfloriana77 am divortat in urma cu 3 ani , partajul nu a avut loc din cauza ca exista un credit ipotecar la banca care insa nu a mai fost platit intentionat de catre f sot ... (vezi toată discuția)