am divortat de 3 ani ,partajul nu l-am facut din cauza neintelegerilor si amenintarilor , a existentei unui proces penal al fostului sot (cu sechestru penal pana la finalizarea dosarului) precum si datorita faptului ca f sot avea un credit bancar (nevoi personale) dar cu garantie imobiliara (credit luat inainte de divort).precizez faptul ca acest credit nu a mai fost achitat pt a se ajunge la executare si pt a-l putea cumpara prin intermediari. in cazul in care nu s-a licitat bunul iar procesul nu s-a finalizat , va rog spuneti-mi daca eu mai pot beneficia de drepturile pe care le-am avut fiind coproprietar al bunului. va multumesc.
Puteti beneficia de cota dv. din bunul respectiv, insa daca ati fost girant ipotecar pentru imprumut sui nu s-a restituit apartamentul revine creditorului, iar pt. cota dv. trebuie sa va despagubeasca fostul sot
daca sunteti coproprietar, sotul nu putea aduce garantie apartamentul fara incuviintarea dvs. asadar, bunul poate fi executat silit de catre creditor, iar dvs daca demonstrati ca nu v-ati folosit de banii luati imprumut, va trebui sa-l actionati in judecata pe fostul sot.
daca nu au inceput procedurile pt executare silita, puteti cere partajul. se citeaza si banca