Contract de vanzare-cumparare cu garantie reala mobiliara.
Un contract de vanzare cumparare, incheiat intre 2 societati.
Problema este ca respectiva firma cu care as dori sa contractez, nu imi inspira mare incredere.
So, propunerea mea a fost : sa incheiem un contract de v-c insa cu garantie reala mobiliara (poate sa imi lase garantie un utillaj, o macara in valoare de aprox 200.000 Euro.
Pentru a incheia acest contract, de ce trebuie sa ma asigur : ca este titularul dreptului de proprietate asupra utilajului respectiv, ca respectivul utilaj nu este deja amanetat in alta parte, altceva?
Unde gasesc un model pt un asemenea contract si o ultima intrebare : trebuie neaparat sa inchei acest contract la un notar, intr-o forma atutentica?
Fac un contract separat prin care cumparatorul marfurilor imi garanteaza plata cu acest bun mobil sau pot sa introduc clauze privitoare la aceasta garantie in contractul de vanzare-cumparare?
Va multumesc,
Cu respect,
Marius.
da o fi imobil prin destinatie, asta contabiliceste, dar nu cred ca e inscris in cartea funciara.
Si atunci ar trebui sa l iei ca mobil dar poate faci mai intii o verificare la Arhiva electronica a garantiilor reale mobiliare, sau daca e trecut ca imobil in C.F
Ar fi bine in forma autentica.