avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 676 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Contract de vanzare-cumparare cu garantie reala ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Contract de vanzare-cumparare cu garantie reala mobiliara.

Contract de vanzare-cumparare cu garantie reala mobiliara.
Un contract de vanzare cumparare, incheiat intre 2 societati.
Problema este ca respectiva firma cu care as dori sa contractez, nu imi inspira mare incredere.
So, propunerea mea a fost : sa incheiem un contract de v-c insa cu garantie reala mobiliara (poate sa imi lase garantie un utillaj, o macara in valoare de aprox 200.000 Euro.
Pentru a incheia acest contract, de ce trebuie sa ma asigur : ca este titularul dreptului de proprietate asupra utilajului respectiv, ca respectivul utilaj nu este deja amanetat in alta parte, altceva?
Unde gasesc un model pt un asemenea contract si o ultima intrebare : trebuie neaparat sa inchei acest contract la un notar, intr-o forma atutentica?
Fac un contract separat prin care cumparatorul marfurilor imi garanteaza plata cu acest bun mobil sau pot sa introduc clauze privitoare la aceasta garantie in contractul de vanzare-cumparare?
Va multumesc,
Cu respect,
Marius.
Ultima modificare: Luni, 17 Septembrie 2007
ktistai, utilizator
Cel mai recent răspuns: orca , utilizator 12:39, 18 Septembrie 2007
cred ca am gresit eu...pentru ca respectivul utilaj servind la exploatarea industriala, este bun imobil prin destinatie.
da o fi imobil prin destinatie, asta contabiliceste, dar nu cred ca e inscris in cartea funciara.
Si atunci ar trebui sa l iei ca mobil dar poate faci mai intii o verificare la Arhiva electronica a garantiilor reale mobiliare, sau daca e trecut ca imobil in C.F
Ar fi bine in forma autentica.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Executare contract de garantie mobiliara LOREDANITA LOREDANITA Buna seara, Am incheiat un contract de vanzare cumparare pentru un utilaj si simultan un contract de garantie mobiliara. Garantia a fost constituita cu ... (vezi toată discuția)
Creanta garantata imi poate spune cineva ce inseamnă in conditiile legii 64/95 o creantă garantata? (vezi toată discuția)
Soarta unui bun mobil ipotecat de cumparator in cazut rezolutiunii c v UTILizatorUTIL UTILizatorUTIL Buna ziua Va supun atentiei ipoteza in care un [b]bun mobil[/b] ipotecat de cumparator, iar ulterior ipotecarii vanzatorul initial doreste rezolutiunea ... (vezi toată discuția)