avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1199 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... Soarta unui bun mobil ipotecat de cumparator in cazut ...
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

Soarta unui bun mobil ipotecat de cumparator in cazut rezolutiunii C V

Buna ziua
Va supun atentiei ipoteza in care un bun mobil ipotecat de cumparator, iar ulterior ipotecarii vanzatorul initial doreste rezolutiunea contractului de vanzare ca urmare a neexecutarii obligatiei cumparatorului de plata a pretului integral.
Daca vanzatorul cere rezolutiunea contractului de vanzare si incheie un nou contract de vanzare cu un alt cumparator ce risca noul cumparator in cazul in care creditorul in favoarea caruia a fost constituit dreptul de ipoteca asupra bunului mobil cere executarea silita?
Cel mai recent răspuns: UTILizatorUTIL , utilizator 17:30, 2 Decembrie 2016
Nu prea vad cum vanzatorul sa incheie un alt contract de v/c atata timp cat imobilul este grevat de sarcini (ipoteca) de un creditor al cumparatorului.
In primul rand trebuie anulat in instanta contractul de v/c printr-o hotarare definitiva, ridicata sarcina si abia ulterior incheiat un alt contract de v/c.

Este vorba despre un bun mobil. De aceea am ingrosat cuvantul pentru a scoate in evidenta ca este un bun mobil si nu un bun imobil.
Sorry! Nu ati precizat despre ce fel de bun mobil este vorba, masina, telefon, caruta, etc.
Este vorba de un utilaj industrial, dar poate fi vorba si despre o masina, caruta sau telefon. Tot bun mobil este. Atata timp cat creditorul il accepta ca si garantie.
Nu este chiar asa, o masina se inregistreaza la fisc, politie, pentru anularea contractului trebuie refacuti pasii in sens invers ...
Vanzatorul are obligatia sa vand un bun mobil fara sarcini si sa il informeze pe cumparator despre eventuale sarcini deoarece se poate lua in considerare infractiunea de inselaciune.
Cu alte cuvinte, nu poate fi incheiat un alt contract de v/c atata timp cat nu este ridicata ipoteca.

Alte discuții în legătură

Ipotecare apartament pt care exista promisiune bilaterala de vanz-cump cristiana11 cristiana11 in ianuarie 2008 a fost incheiat un antecontrc de vanz-cump pt un ap care la acel moment nu era finalizat nu avea cadastru promitenta vanz a declarat sub ... (vezi toată discuția)
Cumparare apartament ipotecat marina19571954 marina19571954 Buna ziua, In curand urmeaza sa cumpar un apartament ipotecat. Proprietarul mi-a propus sa incheiem initial o promisiune de vanzare-cumparare prin care dau ... (vezi toată discuția)
Efectele rezolutiunii - bun ipotecat de cumparator UTILizatorUTIL UTILizatorUTIL Buna ziua, 1. In situatia in care un bun mobil este ipotecat de cumparator iar ulterior vanzatorul cere rezolutiunea contractului de vanzare pentru ... (vezi toată discuția)