avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 854 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... Soarta unui bun mobil ipotecat de cumparator in cazut ...
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

Soarta unui bun mobil ipotecat de cumparator in cazut rezolutiunii C V

Buna ziua
Va supun atentiei ipoteza in care un bun mobil ipotecat de cumparator, iar ulterior ipotecarii vanzatorul initial doreste rezolutiunea contractului de vanzare ca urmare a neexecutarii obligatiei cumparatorului de plata a pretului integral.
Daca vanzatorul cere rezolutiunea contractului de vanzare si incheie un nou contract de vanzare cu un alt cumparator ce risca noul cumparator in cazul in care creditorul in favoarea caruia a fost constituit dreptul de ipoteca asupra bunului mobil cere executarea silita?
Cel mai recent răspuns: UTILizatorUTIL , utilizator 17:30, 2 Decembrie 2016
Poi chiar daca ar fi inregistrata la fisc ce relevanta are privitor la rezolutiunea contractului?
Eu va pot vinde masina, dvs imi platiti doar o parte din bani, dvs o declarati la fisc, politie, o puneti garantie pentru un imprumut iar ulterior eu cer rezolutiunea contractului deoarece nu mi-ati platit pretul integral. Ipoteca continua pe bunul meu chiar daca dvs ati profitat de imprumut?
Dar situatia in care vanzatorul nu cunoaste faptul ca masina a fost instituita ca si garantie pentru un imprumut?
Nu cred ca cumparatorul nu l-ar informa pe vanzator despre faptul ca echipamentul a fost pus garantie deoarece are niste obligatii fata de creditor.
Si in situatia in care cumparatorul initial nu il instiinteaza pe vanzator ca echipamentul a fost pus garantie? Ce se intampla daca creditorul vrea sa execute silit bunul pus garantie?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ipotecare apartament pt care exista promisiune bilaterala de vanz-cump cristiana11 cristiana11 in ianuarie 2008 a fost incheiat un antecontrc de vanz-cump pt un ap care la acel moment nu era finalizat nu avea cadastru promitenta vanz a declarat sub ... (vezi toată discuția)
Cumparare apartament ipotecat marina19571954 marina19571954 Buna ziua, In curand urmeaza sa cumpar un apartament ipotecat. Proprietarul mi-a propus sa incheiem initial o promisiune de vanzare-cumparare prin care dau ... (vezi toată discuția)
Efectele rezolutiunii - bun ipotecat de cumparator UTILizatorUTIL UTILizatorUTIL Buna ziua, 1. In situatia in care un bun mobil este ipotecat de cumparator iar ulterior vanzatorul cere rezolutiunea contractului de vanzare pentru ... (vezi toată discuția)