avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 305 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Efectele rezolutiunii - bun ipotecat de cumparator
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Efectele rezolutiunii - bun ipotecat de cumparator

Buna ziua,

1. In situatia in care un bun mobil este ipotecat de cumparator iar ulterior vanzatorul cere rezolutiunea contractului de vanzare pentru neexecutarea obligatiei de plata a pretului integral, ce soarta are creanta creditorului ipotecar in situatia in care se impune executarea silita?
2. Creditorul ipotecar poate sa urmareasca bunul ipotecat in mainile oricui s-ar afla?
3. Ca urmare a rezolutiunii contractului contractul se desfiinteaza retroactiv, ce se intampla cu ipoteca?

Alte discuții în legătură

Soarta unui bun mobil ipotecat de cumparator in cazut rezolutiunii c v UTILizatorUTIL UTILizatorUTIL Buna ziua Va supun atentiei ipoteza in care un [b]bun mobil[/b] ipotecat de cumparator, iar ulterior ipotecarii vanzatorul initial doreste rezolutiunea ... (vezi toată discuția)
Executare silita pentru boxa cu ipoteca niculaucarmen niculaucarmen am cumparat o boxa, am achitatat pretul integral insa nu am intrat in posesia boxei. Printr-o actiune pot cere restituirea pretului achitat???? in cazul in ... (vezi toată discuția)
Executare silita pe un imobil al bancii hobbystyle hobbystyle Buna ziua In urma datoriei neachitate la termen(20000 euro)catre o persoana fizica,tribunalul a hotarat executare silita asupra bunurilor imobile. Bun imobil ... (vezi toată discuția)