avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 313 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită executare silita pentru boxa cu ipoteca
Discuție deschisă în Executare silită

executare silita pentru boxa cu ipoteca

am cumparat o boxa, am achitatat pretul integral insa nu am intrat in posesia boxei. Printr-o actiune pot cere restituirea pretului achitat???? in cazul in care voi obtine o fotarare judecatoresca definitiva in acest sens, pot executa paratul daca boxa este ipotecata???
Cel mai recent răspuns: Iuliana Cermak , Avocat 23:46, 1 Iulie 2011
Cred ca dvs. doriti rezolutiunea contractului...si repunerea partilor in situatia anterioara.

Raspunsul la intrebarile dvs. se afla in cuprinsul contractului de vanzare-cumparare mai ales ca...ne spuneti despre existenta unei ipoteci asupra "boxei"? ??Sper ca am inteles bine.

O discutie interesanta despre regimul juridic al boxelor (cota parte indiviza), gasiti, aici:
www.avocatnet.ro/content/for...

Trecem peste acest amanunt si presupunem ca ceea ce spuneti este real, si aveti dreptate, respectiv, "boxa" este ipotecata...si reusiti rezolutiunea contractului, in instanta. Prioritate la distribuirea pretului, presupunand ca acea "boxa" va fi scoasa la vanzare, prin licitatie publica, o va avea "creditorul ipotecar", chiar daca dvs. incepeti procedura executarii silite in baza unui titlu executoriu.

Dar....poate debitorul-parat mai are si alte bunuri si veti putea incepe/continua executarea silita si asupra acelor bunuri, daca nu va veti recupera toata creanta.

Stiti cum se spune:"nebanuite sunt caile Domnului"...desi, in situatia dvs. caile Domnului mai sunt, in plus, " tare incalcite"...astfel ca, mergeti cu acel act la un avocat si veti afla care sunt cele mai viabile solutii, pentru dvs.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Efectele rezolutiunii - bun ipotecat de cumparator UTILizatorUTIL UTILizatorUTIL Buna ziua, 1. In situatia in care un bun mobil este ipotecat de cumparator iar ulterior vanzatorul cere rezolutiunea contractului de vanzare pentru ... (vezi toată discuția)
Recuperare boxa RAMONAROMAN RAMONAROMAN am cumparat un apartament in anul 2006, cu dependinte, balcon si boxa. Vanzatorul mi-a aratat care este boxa cumparata, insa mi-a preciazat ca, nu o poate ... (vezi toată discuția)
Soarta unui bun mobil ipotecat de cumparator in cazut rezolutiunii c v UTILizatorUTIL UTILizatorUTIL Buna ziua Va supun atentiei ipoteza in care un [b]bun mobil[/b] ipotecat de cumparator, iar ulterior ipotecarii vanzatorul initial doreste rezolutiunea ... (vezi toată discuția)