avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 209 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Obligatia de a face - primarie, taxi
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Obligatia de a face - primarie, taxi

Primaria mi-a retras o autorizatie taxi si ulterior a refuzat mutarea acelei autorizatii pe o masina diferita. Am contestat in instanta retragerea autorizatiei si am pierdut. Acum am depus in instanta o noua actiune privind " obligatia de a face " prin care solicit primariei acordarea respectivei autorizatii pentru cealalta masina, cu scopul de a intra pe fondul problemei deoarece in primul proces am pierdut exclusiv pe chichite de procedura. Pe parcursul contestarii retragerii autorizatiei taxi, masina a circulat fara probleme. Acum primaria mi-a trimis somatie prin care imi impune sa retrag masina din traseu deoarece exista jotarare definitiva si irevocabila pentru retragerea autorizatiei.
Intrebare: pe parcursul procesului al carui obiect este obligatia de a face, am dreptul sa circul cu masina in regim de taxi pana la solutionarea acestui proces ?
Cel mai recent răspuns: Sirbu Cristina , Avocat 10:52, 7 August 2010
Buna ziua !
Consider ca nu aveţi dreptul, atât timp cât exista o hotărâre in acest sens.
Cu stimă !
de ce nu introduceti o ordonanta presedentiala?daca prima hotarare nu a intrat pe fond ci s-a solutionat pe exceptie nu are autoritate de lucru judecat.asa am inteles de la dvs,ca pe chichite de procedura s-a pronuntat si s-ar intelege pe exceptii procedurale
Nu sunt avocat si nu stiu ce inseamna ordonanta presedentiala... Am pierdut si la tribunal si la curtea de apel, exista o hotarare definitiva si irevocabila, ce s-ar mai putea face ? IN iunie 2008 primaria a dat dispozitia de retragere a autorizatiei taxi, in august 2008 am facut contestatie in instanta, la tribunal am pierdut din cauza ca nu s-a platit o taxa de timbru de 1,5 ron iar la curtea de apel din nou s-a pierdut recursul din cauza ca nu se platise taxa de timbru la tribunal . am deschis un al doilea proces la tribunal, dar acesta s-a pierdut din cauza ca data la care a fost deschis era la mai mult de 6 luni de la emiterea dispozitiei primariei, deci nu era in termenul legal. am pierdut si la tribunal si la curtea de apel. primul proces nu a fost luat in considerare ca ar fi intrerupt perioada de 6 luni din cauza ca nu am platit taxa de timbru. iar acum este hotarare definitiva si irevocabila ca retragerea autorizatiei este aprobata. ordonanta presedintiala in ce fel ma ajuta ? cum pot intrerupe / suspenda aplicarea acestei hotarari definitive si irevocabile ? deja am tras masina pe dreapta, nu mai pot lua comenzi prin dispecerat, nu mai pot face nimic, sunt terminat.
ca sa va putem ajuta ne-ar fi de folos sa redactati dispozitivul hotararii sa ne putem da seama ce ati cerut si ce s-a respins si din ce motive.ultimul proces ne intereseaza.si da,primul dosar s-a rezolvat pe exceptia de netimbrare,cum m-am si gandit.de ce nu ati apelat la un avocat?
Am apelat la un avocat, desigur, dar individul nu a avut habar de consecintele neplatii taxei de timbru si nici de termenul acela de 6 luni. Al doilea proces l-am pierdut din cauza ca a fost deschis la mai mult de 6 luni de la retragerea autorizatiei de catre primarie. Este vorba despre retragerea unei autorizatii taxi in urma legii taximetriei din 2007, conform careia toate masinile aflate in proprietatea persoanelor fizice si inchiriate firmelor trebuiau sa treaca in proprietatea firmelor. ina nu oricum, ci daca masina era mai veche de 5 ani trebuia chimbata fizic. in aceeasi lege mai e un termen care spune ca o masina deja aflata in sistem poate avea pana la 10 ani vechime. eu am mers pe vechimea de 10 ani, primaria pe cea de 5 ani si astfel mi s-a retras autorizatia pe masina respectiva. era un opel astra vechi de 7 ani, an fabricatie 2000. in sfarsit, eu am pierdut primul proces din cauza taxei de timbru, al doilea din cauza ca am depasit 6 luni de la retragerea autorizatiei. primul proces nu mi-a fost luat in considerare si nici in ziua de azi nu am inteles de ce.

Alte discuții în legătură

Proces partaj elena13 elena13 Dupa 14 ani de casnicie si 5 ani de proces de divort si partaj am ajuns la capatul puterilor si cu bani multi dati la avocati. Deci am plecat cu copilul din ... (vezi toată discuția)
Despre copil ramona j ramona j v-am contactat in problema mea cu divortul in legatura ca fostul sot nu ma lasa sa vad copilul pana la hotararea definitiva si irevocabila si se foloseste de ... (vezi toată discuția)
Nerespectare program vizitare minor bartha ileana bartha ileana anul trecut in iulie am bagat actele de divort, in ianuarie anul curent s-a pronuntat divortul care a fost contestat la curtea de apel Tg Mures unde iar am ... (vezi toată discuția)