avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1884 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... Reparatie RCA
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

Reparatie RCA

Buna ziua,

Spre sfarsitul lunii decembrie 2009 am fost lovit de un asigurat RCA Euroins. In baza dosarului de dauna intocmit, am fost atunci la reprezentanta auto pentru deviz si acesta a fost aprobat de asigurator, dar intrucat asiguratorul nu a fost de acord sa plateasca direct service-ului (nu are conventie) si trebuind sa platesc intai reparatia din fonduri proprii, nu am avut aceste lichiditati disponibile si nu am pus masina in lucru.

Daca introduc acum masina in reparatie, la circa 9 luni de la intocmirea dosarului de dauna, asiguratorul ar putea sa refuze plata reparatiei?

Va multumesc!
Szaki Tavi
Cel mai recent răspuns: Adrian Tudor , Consultant asigurari 13:02, 7 August 2010
Nu ar avea nici un motiv legal sa o faca, dar de ce nu ii intrebati pe ei mai intai.......
Din moment ce ati deschis dosarul de dauna dvs. puteti repara masina si prezenta documentele la asigurator in termen de 3 ani de la momentul producerii acestuia, asa ca nu vad de ce ati avea probleme.
Insa o discutie cu ei in prelabil nu strica.
Pe polite RCA temenul de reparatie de la data constatarii este de 3 ani si nu exista temei sa va respinga dosarul. Sfatul meu este sa duceti masina la reparatie si sa va intocmeasca un deviz de reparatie cat mai exact si apoi sa mergeti cu el la asigurator. Si daca asiguratorul este de acord cu el atunci sa va dea acceptul pt. plata. Deabia atunci puteti sa dati si dv. unda verde reparatorului reducand astfel sansele de a fi pacalit de asiguratror.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Accident rutier fara victime! buna ziua! as avea rugămintea de a ma ajuta în privința unei ... craiova3 craiova3 Buna ziua! As avea rugămintea de a ma ajuta în privința unei întâmplări nefericite de care am avut parte în seara zilei de marți, 31.08.2021, ... (vezi toată discuția)
Probleme cu deviziul unei asigurari rca IoanaOprea02 IoanaOprea02 Buna, In luna februarie am avut un accident cu un asigurat euroins. Asiguratul euroins a fost cel vinovat, am mers la cea mai apropriata sectie de ... (vezi toată discuția)
Rca euroins BratuAurel BratuAurel Pe data de 01.11.2015 am fost lovit de un sofer cu asigurare rca Euroins,mentionez ca masina mea era parcata regulamentar in parcarea unui restaurant si ... (vezi toată discuția)