avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 848 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... servitutea si superficia
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

servitutea si superficia

De 26 de ani, sunt in posesia unui apartament dintr-o casa nationalizata impreuna cu alti 4 vecini, in aceeasi situatie: pana in 1999, in calitate de chiriasi, ia d atunci am cumparat, in baza legii 112. Casa are cca 1200 mp de teren care era al primariei si noi plateam o chirie simbolica. In 2009, fostului proprietar i-a fost retrocedat tot terenul, inclusiv cel de sub casa. Acesta ne solicita o hirie lunara atat pentru superficiecat si pentru servitute. Mai mult, nu ne da acordul sa facem cadastrul apartamntelor noastre in scopul vanzarii.Primaria si institutiile ei nu mai pot face nimic deoaece este proprietate privata.Cum pot sa obtin dreptul de servitute, concret, o hartie pe care sa o prezint la Cadastru pentru a-mi intabula apartamentul? ce actiuni trebuie sa fac,concret?
Cel mai recent răspuns: Sirbu Cristina , Avocat 10:13, 10 August 2010
o actiune in superficie si servitute de trecere in instanta..il veti despagubi la valoarea stabilita de instanta pentru terenul in cauza si nu veti mai plati nici un fel de chirie..
v-ati interesat sa nu existe pe instanta vreo actiune pentru desfiintarea contractelor dvs de v-c cu vechiul icral?stiu ca se practica
nu exista. vroiam sa aflu daca plata servitutii este obligatorie sa numai daca se produc daune propietarului trenului
Multumesc.Vroiam sa aflu daca plata servitutii este obligatorie sa numai daca se produc daune propietarului trenului
bineinteles ca servitutea e cu plata pt ca e considerata ca o lipsa de folosinta a terenului.

Alte discuții în legătură

Tulburare de posesie sau alta posibilitate ? ernut ernut Buna ziua. Am o intrbare legata de posibilitatea apararii dreptului de propietate sau a accesului la acesta. Situatia este urmatoarea... proprietar pe un teren ... (vezi toată discuția)
Act cadastral modeximes modeximes Buna ziua! Doresc sa vand casa pe care o am de la parinti (decedati), eu fiind unic mostenitor si pentru care detin titlu de proprietate. Casa nu are cadastru. ... (vezi toată discuția)
Drept de servitute ciprian2179 ciprian2179 Buna ziua!Vreau sa vand o casa (plus teren) si as vrea sa stiu de ce alte acte am nevoie fata de cele normale,avand in vedere ca accesul la casa se face ... (vezi toată discuția)