De 26 de ani, sunt in posesia unui apartament dintr-o casa nationalizata impreuna cu alti 4 vecini, in aceeasi situatie: pana in 1999, in calitate de chiriasi, ia d atunci am cumparat, in baza legii 112. Casa are cca 1200 mp de teren care era al primariei si noi plateam o chirie simbolica. In 2009, fostului proprietar i-a fost retrocedat tot terenul, inclusiv cel de sub casa. Acesta ne solicita o hirie lunara atat pentru superficiecat si pentru servitute. Mai mult, nu ne da acordul sa facem cadastrul apartamntelor noastre in scopul vanzarii.Primaria si institutiile ei nu mai pot face nimic deoaece este proprietate privata.Cum pot sa obtin dreptul de servitute, concret, o hartie pe care sa o prezint la Cadastru pentru a-mi intabula apartamentul? ce actiuni trebuie sa fac,concret?
o actiune in superficie si servitute de trecere in instanta..il veti despagubi la valoarea stabilita de instanta pentru terenul in cauza si nu veti mai plati nici un fel de chirie..
Act cadastral
modeximes
Buna ziua! Doresc sa vand casa pe care o am de la parinti (decedati), eu fiind unic mostenitor si pentru care detin titlu de proprietate. Casa nu are cadastru. ... (vezi toată discuția)