avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 435 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... notificare de preaviz in concediu de crestere si ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

notificare de preaviz in concediu de crestere si ingrijire copil pina la 2 ani

sunt in concediu de crestere si ingrijire copil pina la 2 ani si am primit din partea angajatorului notificare de preaviz in care se spune ca incepind cu prima zi lucratoare am 20 de zile preaviz dupa care se incheie contactul de munca.
mentionez ca postul meu s-a desfiintat dar in cadrul unitatii mai sunt alte posturi similare.
este legal?
ce trebuie sa fac?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 12:24, 8 August 2010
Este legal ... Angajatorul poate decide concedierea salariatului în situaţia în care locul de muncă ocupat este desfiinţat ca urmare a dificultăţilor financiare sau a reorganizării activităţii.

doar in cazul prev. de art. 60 (2) c. mun. !
fiind in CCC c.i.m.-ul este suspendat de drept.
1. Conform Codului muncii angajatorul nu va poate concedia in timp ce sunteti in CCC pana la 2 ani (art.60 (1), lit.e).
2. Asadar nu primiti si nu semnati preavizul.
3. Nu este ilegal ca sa va desfiinteze postul in timp ce sunteti in CCC.
4. Dar pana terminati CCC stati linistita.
5. Puteti lua legatura cu ITM sa-i puna in vedere sa respecte Codul muncii.
6. Daca totusi va concediaza veti castiga sigur la Tribunalul din judetul in care domiciliati. Fiind conflict de munca nu platiti taxe.
Nici macar notificarea nu o putem trimite in CCC, in care precizam ca perioada de preaviz va incepe cu prima zi lucratoare?
Ralu77 a scris:

Nici macar notificarea nu o putem trimite in CCC, in care precizam ca perioada de preaviz va incepe cu prima zi lucratoare?

1. Ati puitea sa o trimiteti, e cam la limita legii, in sensul ca nu este interzisa.
2. Dar de ce nu puteti sa asteptati pana in prima zi cand vine salariata la serviciu, dupa CCC pana la 2 ani? Ar fi mai corect asa.

Alte discuții în legătură

Dreptul la preaviz meri402003@yahoo.com meri402003@yahoo.com in perioada concediului de odihna de poate acorda preaviz pentru incetarea contractului individual de munca din initiativa angajatorului pentru motive care nu ... (vezi toată discuția)
Daca ? andrei dinu andrei dinu daca sunt in cm se poate emite preaviz de concediere? (vezi toată discuția)
Decizie de concediere sau preaviz? mamalui Stefan mamalui Stefan Sunt si eu in situatia in care odata reintoarsa din C.I.C,sa ma astept la concediere individuala,pe motivul desfiintarii postului.Am tot citit si pe forum si ... (vezi toată discuția)