avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 997 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... suspendarea contractului de munca din initiativa ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

suspendarea contractului de munca din initiativa angajatorului

Va rog frumos lamuriti-ma si pe mine cu urmatorul lucru: la o firma privata unui angajat i s-a facut plangere penala. Rezolutia procurorului a fost neinceperea urmairii penale. In tot acest timp contractul de munca a fost suspendat. Ce trebuie sa faca angajatul ca sa i se dea retroactiv salariile si bonurile de masa? Trebuie sa faca el o cerere pentru a fi repus in drepturi sau ar trebui firma sa se autosesizeze cu privirela acest lucru si sa-i dea toate drepturile aferente? Precizez ca angajatul nu mai doreste sa continue sa lucreze in continuare la firma respectiva. Va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 14:33, 17 Septembrie 2007
Dacă se constată ulterior nevinovăţia celui în cauză, salariatul îşi reia activitatea avută anterior şi i se va plăti o despăgubire egală cu salariul şi celelalte drepturi de care a fost lipsit pe perioada suspendării contractului său de muncă.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Suspendare cim plangere penala ovidiub1 ovidiub1 Buna ziua , Va solicit ajutorul in urmatoarea problema: - angajat impotriva caruia se face plangere penala la parchet pentru neglijenta in servici - CIM a ... (vezi toată discuția)
Suspendarea contractului de munca fubball fubball Buna ziua. Cautand niste solutii pentru o problema am intrat si pe acest site si am vazut ca cei care au nevoie de sfaturi, de ajutor aici le primesc si de ... (vezi toată discuția)
Alte drepturi banesti? justice123 justice123 Firma care a pierdut procesul cu mina isi calculeaza salariul restant fara sa includa perioada de suspendare cu care a inceput concedierea, si pentru care n-am ... (vezi toată discuția)