avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 732 soluții astăzi

Marți, 4 martie, are loc evenimentul: Politica privind prevenirea hărțuirii la locul de muncă - De la concept la implementare practică. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... suspendarea contractului de munca din initiativa ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

suspendarea contractului de munca din initiativa angajatorului

Va rog frumos lamuriti-ma si pe mine cu urmatorul lucru: la o firma privata unui angajat i s-a facut plangere penala. Rezolutia procurorului a fost neinceperea urmairii penale. In tot acest timp contractul de munca a fost suspendat. Ce trebuie sa faca angajatul ca sa i se dea retroactiv salariile si bonurile de masa? Trebuie sa faca el o cerere pentru a fi repus in drepturi sau ar trebui firma sa se autosesizeze cu privirela acest lucru si sa-i dea toate drepturile aferente? Precizez ca angajatul nu mai doreste sa continue sa lucreze in continuare la firma respectiva. Va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 14:33, 17 Septembrie 2007
Dacă se constată ulterior nevinovăţia celui în cauză, salariatul îşi reia activitatea avută anterior şi i se va plăti o despăgubire egală cu salariul şi celelalte drepturi de care a fost lipsit pe perioada suspendării contractului său de muncă.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Suspendare cim plangere penala ovidiub1 ovidiub1 Buna ziua , Va solicit ajutorul in urmatoarea problema: - angajat impotriva caruia se face plangere penala la parchet pentru neglijenta in servici - CIM a ... (vezi toată discuția)
Ancheta interna la locul de munca stanioana stanioana Buna ziua. Lucrez ca administrator de 10 ani la o firma de transport. In martie am fost judecat pentru falsificarea unor bilete de transport. Acuzatia s-a ... (vezi toată discuția)
Ce urmeaza dupa suspendarea contractului de munca art 52.c diana2202 diana2202 In urma neglijentei m-am ales cu o plangere penala si o suspendare a contractului de munca cf art 52.c codul Muncii, vreau sa stiu ce urmeaza, cand imi voi ... (vezi toată discuția)