avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 986 soluții astăzi

Marți, 4 martie, are loc evenimentul: Politica privind prevenirea hărțuirii la locul de muncă - De la concept la implementare practică. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... ancheta interna la locul de munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

ancheta interna la locul de munca

Buna ziua. Lucrez ca administrator de 10 ani la o firma de transport. In martie am fost judecat pentru falsificarea unor bilete de transport. Acuzatia s-a dovedit ulterior ca fiind nefondata si mi s-a dat o hotarare judecatoreasca pentru neinceperea urmaririi penale, dar am primit o amenda administrativa de 1000 lei, lucru pe care nu l-am inteles. Pe timpul procesului am fost suspendat din activitatea de la locul de munca, adica pana pe data de 30 septembrie, cand am fost repus in functie. In aceasi zi, 30 septembrie 2010, am fost suspendat de unicul asociat al firmei pentrul efectuarea unei anchete interne. Intrebarile mele sunt: au dreptul sa repuna in functie si in acceasi zi sa te suspende din aceeasi functie?Am dreptul la plata salariilor pentru perioada in care am fost suspendat in timpul prcesului sau trebuie sa astept si finalizarea anchetei interne si deci repunerea in functie a doua oara? O data ce am hotararea judecatoreasca, ancheta interna poate sa ii foloseasca asociatului pentru a refuza sa imi fie platite salariile cuvenite? Ma puteti ajuta sa inteleg de ce am primit o amenda administrativa
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:05, 2 Noiembrie 2010
depinde ce scrie in hotararea judecatoreasca.
Art. 52. C.mun. dispune :
(1) Contractul individual de muncă poate fi suspendat din iniţiativa angajatorului în următoarele situaţii:
a) pe durata cercetării disciplinare prealabile, în condiţiile legii;
b) ca sancţiune disciplinară;
c) în cazul în care angajatorul a formulat plângere penală împotriva salariatului sau acesta a fost trimis în judecată pentru fapte penale incompatibile cu funcţia deţinută, până la rămânerea definitivă a hotărârii judecătoreşti;
d) în cazul întreruperii temporare a activităţii, fără încetarea raportului de muncă, în special pentru motive economice, tehnologice, structurale sau similare;
e) pe durata detaşării.
(2) În cazurile prevăzute la alin. (1) lit. a), b) şi c), dacă se constată nevinovăţia celui în cauză, salariatul îşi reia activitatea anterioară, plătindu-i-se, în temeiul normelor şi principiilor răspunderii civile contractuale, o despăgubire egală cu salariul şi celelalte drepturi de care a fost lipsit pe perioada suspendării contractului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Suspendare din functie? begonia begonia Buna dimineta! Este posibila suspendarea din [u]functie[/u] (de conducere) pe perioada cercetarii disciplinare? In ce conditii? O zi buna! (vezi toată discuția)
Codul muncii barbu1941 barbu1941 In ce conditii se poate suspenda contractul individual de munca?Durata suspendarii? (vezi toată discuția)
Repunerea salariatului in drepturi andra_ioana andra_ioana Sunt angajat la unitatea A, subunitatea B,cu CIM suspendat pentru plangerea penala a angajatorului impotriva mea. In timpul cercetarii penale subunitatea B s-a ... (vezi toată discuția)