avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 468 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Referat la locul de munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Referat la locul de munca

Lucrez intr-un fast-food(un lant foarte cunoscut la noi). Aici marea preocupare a celor din conducere(director + manageri) este aceea de a tipa, a te tine mereu ocupat, fara a putea sta o clipa locului, in afara de pauza de masa, asta daca ai cand sa o iei, nu mai zic cele 2 pauze de 5 minute.

In fine, ideea este ca, acum cateva zile un coleg de munca i s-a facut referat pentru un motiv destul de idiot. La inchidere i s-a cerut sa intoarca o masa(ce are in componenta motoare electrice + cateva componente electrice) si sa o spele bine. Asta a si facut, numai ca, aceea masa are niste gauri de aerisire pe care binenteles a intrat apa. Un alt coleg le-a zis managerilor sa nu faca asta, deoarece exista riscul sa strice masa. Asta s-a si intamplat, iar vinovat a fost gasit colegul ce i s-a impus sa o spele. A 2-a mare problema a fost ca, directorul l-a pus pe celalalt coleg sa semneze ca martor. Acesta a refuzat, moment in care l-a amenintat ca, ii face referat daca nu semneaza referatul celuilalt coleg.

Intrebari.
Primul referat e justificat?
Iti poate face referat daca refuzi sa semnezi referatul unui coleg, chiar daca ai fost cu el pe tura?
Un manager iti poate face referat pe motivul ca nu, ai terminat de facut curatenie la ora indicata de el, chiar daca acea ora este si ora la care se termina programul de 8 ore, dar si ceea ce ai de facut nu se poate termina la acea ora?
Cum poti sa ataci un referat?
Poti scrie pe referat, spre exemplu: Nu sunt de acord cu motivul referatului, ceea ce s-a intamplat este de fapt urmatorul lucru....?

Multumesc anticipat si sper sa intelegeti ce am scris. Imi cer scuze daca nu e tocmai corect scris.
Referatul se intocmeste de catre seful ierarhic superior si nu necesita alte semnaturi.

Referatul sta la baza cercetarii disciplinare.
Eventualele opozitii pot fi facute de catre cel chemat la cercetarea disciplinara prin mentiunile si apararile pe care acesta si le face si care se consemneaza in procesul verbal intocmit cu ocazia cercetarii.

Probabil ca sefu` a zis ca daca mai semneaza un martor da mai bine la conducere si este el acoperit.

Managerul poate sa faca referat pentru ce vrea el.
Important este ca in cursul cercetarii disciplinare cel acuzat sa faca toate mentiunile pe care le crede el de cuviinta in apararea sa deoarece acest proces verbal se va depune si in instanta in cazul in care se va emite o decizie de sanctionare.

Dupa intocmirea referatului, conducatorul unitatii va sesiza comisia de disciplina care va analiza cazul si va propune sanctiunea, in situatia in care faptul/faptele ce i se imputa angajatului reprezinta abateri disciplinare asa cum sunt descrise in regulamentul Intern.

Conducatorul unitatii va emite, apoi, decizia care va trebui sa-i fie comunicata si salariatului fie prin semnatura fie prin scrisoare recomandata.
Salariatul are la dispozitie 30 de zile de la comunicare pentru a putea ataca acea decizie la Tribunalul din judetul sau de domiciliu.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Avertisment scris FxDum FxDum Buna seara, lucrez la un magazin SH de 8 luni, dintre care 3 luni magazinul a fost pe firma mama (in care am fost in proba), apoi urmatoarele luni magazinul a ... (vezi toată discuția)
Penalizare 50 la suta din salariu pe nedrept subwooofer26 subwooofer26 Buna ziua , la locul de munca , o firma srl ce comercializeaza materiale de constructii , s-a produs avarierea unei usi metalice in valoare de 4 mii de lei . ... (vezi toată discuția)
Desfacere contract de munca disciplinar dragomir_andreea20 dragomir_andreea20 Buna ziua Sunt angajata la o societate acum cateva zile eu impreuna cu o colega am primit o convocare sa ne prezentam la ora de in ziua respectiva in biroul ... (vezi toată discuția)