avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 869 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Succesiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Succesiune

Sint 7 frati din care 6 morti. fiecare a avut copii. De pe una din surori a ramas un apartament. O sora mai traieste si are o fata. Cine vine la succesiune si in ce parti? Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Ana-Maria Dutescu , Avocat 12:05, 6 August 2010
Colateralii privilegiati sunt fratii si surorile defunctului si descendentii acestora pana la gradul IV inclusiv (nepoti si stranepoti de frate-sora). Daca acestia vin singuri la mostenire, atunci vor imparti bunurile in mod egal. Daca vor veni in
concurs cu sotul supravietuitor, mai intai se va stabili cota acestuia de 1/2 si apoi se va imparti restul de mostenire in functie de numarul lor.
Daca "fiecare a avut copii", la mostenirea defunctei vin copiii ei ( sau descendentii acestora: nepoti etc.) si daca exista sotul supravietuitor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pentru mostenire ContSters158452 ContSters158452 Au decedat niste unchi care la randul lor aveau 2 imobile si nu aveau copii.Eu din partea matuse-i sunt ruda de gradul 1 .Dupa decesul lor cele 2 imobile s-au ... (vezi toată discuția)
Dezbatere mostenire nicole852107 nicole852107 buna ziua,vreau sa va intreb daca pot deschide succesiune dupa bunicul si totodata dupa fratele bunicului.fratele bunicului nu a avut urmasi.cine vine la ... (vezi toată discuția)
Mostenire. iuliana57 iuliana57 Fratele meu a decedat acum doua luni. Nu are copii si eu sunt singura sora. Parintii nostri nu mai traiesc. Cumnata mea vrea sa facem succesiunea pentru ... (vezi toată discuția)