Suntem noii posesori ai unui VW Golf IV 1.4 16v benzina, an fabricatie 2000 achizitonata in targul de masini. Acolo vechiul proprietar ne-a asigurat ca masina are norma de poluare euro3, din pacate la R.A.R. a iesit cu euro2. Evident taxa este cu mult mai mare decat ne asteptam noi.
Am inteles ca dupa ce platim aceasta taxa se pot face demersuri pentru a o recupera.
Va rog sa imi spuneti care sunt sansele de reusita, cat dureaza pana se poate recupera taxa, care sunt cheltuielile pe care trebuie sa le suportam noi si daca conteaza la ce avocat mergi (pt ca noi locuim in Iasi si inmatricularea urmeaza sa o facem in Suceava).
Apreciez daca imi poate recomanda cineva si un avocat.
Mii de multumiri
revin si intreb d-na avocat....si prin aceasta hotarare, se poate stabili ca aceasta taxa sa fie restituita tuturor persoanelor care au platit-o pana acum pe baza OUG 50/2008? devine aplicabila din momentul pronuntarii si valabila ptr instante, ca in cazul deciziilor pronuntate de inalta curte? nu prea stiu care este procedura in cazul pronuntarii unor hotarari de catre instantele europene, privitoare la aplicabilitatea unor legi privind anumite taxe si impozite...!
si eventual, puteti sa-mi dati un site unde se specifica faptul ca a fost adresata o petitie, ceva, referitor la acest lucru?
multumesc anticipat ptr un raspuns la aceasta intrebare...!
de ce sa mai astept 6 luni ca sa depun cererea de restituire?eu intentionez sa vand masina si macar sa incep procesul ca dupa am inteles ca nu mai pot recupra nimic!
da...e bine si asa, s aincepi procesul, nu ai nimic de pierdut, ptr ca procesul se deruleaza, isi urmeaza cursul si in functie de ce se va intampla, ori ii vei recupera in instanta, ori pe alta cale...
de asta am intrebat-o pe d-na avocat mai sus...ce putere are hotararea pronuntata de instantele europene in urma unei sesizari? are obligativitate imediata ptr instante?
sfatul meu este sa incepi procedura prin instanta judecatoreasca, altfel pierzi timpul...nu am urmarit de unde esti, daca instantele admit sau nu, dar si in cazul in care instantele resping in judetul tau, tot nu ai ce face, singura posibilitate fiind cea pe calea instantei....eu nu prea cred ca respectiva sesizare sa aiba raspunsul anul acesta...cred ca o sa mai dureze ceva pana cand se va pronunta asupra acestei sesizari, nu se stie ce se va intampla...!
bafta...!
eu sunt din Prahova.m-am uitat si am vazut multe hotarari favorabile,dar erau pentru Targoviste,Dambovita etc.poate nu m-am uitat eu bine,dar din cate am vazut,in Ploiesti se cam castiga procesele pentru taxa!si tot caut un avocat bun,dar care sa nu ma jupoaie.inca nu am gasit:D