buna ziua ! am inchiriat un apartament in 2008 pe o perioada de un an cu contract de inchiriere prin administratia financiara, in 2009 am facut un act aditional prin care am convenit la prelungirea contractului pina in august 2011.acum ma sunat proprietara si mi-a spus ca vine in tara si vinde apartamentul asa ca trebuie sa ies in strada e normal poate sa ma de-a afara?
Chiar daca ar vinde apartamentul noul proprietar va fi tinut sa respecte durata contractului de inchiriere, pana in august 2011.Nu va poate da afara. Puteti conveni sa va plateasca despagubiri pentru aceasta perioada.Nu va lasati intimidata.
in principiu nu conteaza pana la ce data este incheiat contractul!
in caontract trebuie stipulate modalitatile de incetare/reziliere contract
in functie de ce scrie in contract si situatia dvs. va puteti da seama
In primul rand contractul trebuie sa fie datat..si bineinteles semnat de locator...si daca nu exista in continutul acestui contract o clauza care sa prevada ca el inceteaza in cazul in care locatorul vinde imobilul...atunci noul proprietar va trebui sa va respecte contractul de inchiriere desi el nu a participat la incheierea lui ( asa numita obligatie opozabila tertilor)... deci daca sunt indeplinite aceste conditii...nu poate sa va oblige sa parasiti imobilul