avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 596 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... suspendare functie publica
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

suspendare functie publica

buna ziua,

sunt functionar public si doresc suspendarea, intrebarea este daca legal insitutia poate sa-mi elibereze si cartea de munca?

multumesc
Cel mai recent răspuns: manu151 , utilizator 17:00, 6 August 2010
Da, daca solicitati in scris acest lucru, carnetul de munca vi se pune la dispozitie.
Asigurati-va, atunci cand intrati in posesia lui ca este consemnata suspendarea...la cerere?!
multumesc pentru raspuns ---unde gasesc reglementarea sau cum sa fac sa ii arat dnei de la personal ca nu poate sa nu mi-o dea?--multumesc anticipat
1. Din Decretul 92/1976 (inca in vigoare):
Art. 4. - (1) Carnetul de munca este un act personal al titularului si nu poate fi cedat sau instrainat. Carnetul se pastreaza de unitate atit timp cit titularul este incadrat in munca, acesta avind dreptul sa verifice exactitatea tuturor datelor inscrise in carnet.
(2) La incetarea activitatii sau in caz de transferare, carnetul de munca se inmineaza titularului, completat cu toate inscrierile la zi.
(3) La reincadrarea in munca, precum si in cazul incadrarii prin transfer, unitatea este obligata sa ceara, iar cel in cauza sa depuna carnetul de munca.
Art. 5. - Carnetul de munca poate fi retinut numai de organul de urmarire penala, pentru cercetari in legatura cu datele pe care le cuprinde. Organul de urmarire penala este obligat sa elibereze, unitatii sau titularului, dovada de retinere a carnetului de munca.

2. Asadar salariata de la Personal sa faca bine sa va "imprumute" carnetul dvs. de munca (pe baza de semnatura) si-l veti duce inapoi dupa ce va rezolvati problema.
3. Chiar vrea sa fie un text de lege care sa ne invete cum sa fim binevoitori unii cu altii!?
Ah, mi-a scapat ultima dumneavoastra intrebare.
Dar, dupa cum vedeti ati beneficiat de un raspuns profesionist.
Asa cum spuneam chiar azi intr-o alta sectiune, acest amarat de decret, din 19..."toamna", nu acopera toate "evolutiile" in materie de raporturi de munca(de serviciu).
Nu "vorbeste" despre suspendare spre exemplu, dar atata vreme cat il defineste ca pe un act personal, care se pastreaza de unitate atat timp cat titularul este incadrat in munca...inseamna ca si la suspendare, vi-l poate elibera la cerere.

O zi buna va doresc!
este ceea ce cautam sau asteptam ca raspuns--va multumesc

Alte discuții în legătură

Restiruirea carnetului de munca in perioada suspendarii contractului de munca pentru delapidare horiag horiag Unitatea a suspendat contractul de munca al unui salariat in baza art.52(1) lit.c din codul muncii, depunand dosar de cercetare penala la politie. In aceasta ... (vezi toată discuția)
Carnet de munca retinut dana@123 dana@123 Carnetul de munca se poate retine de catre angajator ,in cazul in care nu mai esti salariatul lui,invocand motive de lichidare? (vezi toată discuția)
Carnet de munca dannys dannys Un fost angajat a demisionat din anul 2010 de la firma noastra iar carnetul de munca a ramas la firma deoarece mai avea ceva datorii catre noi. I-am facut o ... (vezi toată discuția)