avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1270 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... restiruirea carnetului de munca in perioada ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

restiruirea carnetului de munca in perioada suspendarii contractului de munca pentru delapidare

Unitatea a suspendat contractul de munca al unui salariat in baza art.52(1) lit.c din codul muncii, depunand dosar de cercetare penala la politie. In aceasta perioada salariatul respectiv solicita eliberarea carnetului de munca invocand dreptul la munca si inposibilitatea de a se angaja in aceasta perioada la un alt angajator. Unitatea care ia suspendat contractul de munca este obligata sa-i restituie carnetul de munca? Daca da in ce conditii? Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Tanjiani , utilizator 08:49, 4 Octombrie 2010
Este ilegal sa i se retina carnetul:hammer:

DECRET nr. 92 din 16 aprilie 1976 privind carnetul de munca
ART. 4
(1) Carnetul de munca este un act personal al titularului şi nu poate fi cedat sau înstrăinat. Carnetul se păstrează de unitate atît timp cît titularul este încadrat în munca, acesta avînd dreptul sa verifice exactitatea tuturor datelor înscrise în carnet.
(2) La încetarea activităţii sau în caz de transferare, carnetul de munca se inmineaza titularului, completat cu toate înscrierile la zi.
(3) La reincadrarea în munca, precum şi în cazul încadrării prin transfer, unitatea este obligată sa ceara, iar cel în cauza sa depună carnetul de munca.
ART. 5
Carnetul de munca poate fi reţinut numai de organul de urmărire penală, pentru cercetări în legatura cu datele pe care le cuprinde. Organul de urmărire penală este obligat sa elibereze, unităţii sau titularului, dovada de reţinere a carnetului de munca.

Ultima modificare: Luni, 4 Octombrie 2010
Tanjiani, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Carnet de munca retinut dana@123 dana@123 Carnetul de munca se poate retine de catre angajator ,in cazul in care nu mai esti salariatul lui,invocand motive de lichidare? (vezi toată discuția)
Carnet de munca dannys dannys Un fost angajat a demisionat din anul 2010 de la firma noastra iar carnetul de munca a ramas la firma deoarece mai avea ceva datorii catre noi. I-am facut o ... (vezi toată discuția)
Eliberare carnet de munca-urgenttt eujad eujad exista vreun termen in care sa fiu conditionata de eliberarea cartii de munca? Un salariat ma da in judecata pe motiv ca au trecut 2 luni de zile de cand tb sa ... (vezi toată discuția)