avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1253 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... carnet de munca retinut
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

carnet de munca retinut

Carnetul de munca se poate retine de catre angajator ,in cazul in care nu mai esti salariatul lui,invocand motive de lichidare?
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 15:11, 23 Februarie 2010
1. Decretul 92/1976, in vigoare si astazi spune:
Art. 4. - (1) Carnetul de munca este un act personal al titularului si nu poate fi cedat sau instrainat. Carnetul se pastreaza de unitate atit timp cit titularul este incadrat in munca, acesta avind dreptul sa verifice exactitatea tuturor datelor inscrise in carnet.
(2) La incetarea activitatii sau in caz de transferare, carnetul de munca se inmineaza titularului, completat cu toate inscrierile la zi.
(3) La reincadrarea in munca, precum si in cazul incadrarii prin transfer, unitatea este obligata sa ceara, iar cel in cauza sa depuna carnetul de munca.
Art. 5. - Carnetul de munca poate fi retinut numai de organul de urmarire penala, pentru cercetari in legatura cu datele pe care le cuprinde. Organul de urmarire penala este obligat sa elibereze, unitatii sau titularului, dovada de retinere a carnetului de munca.

2. Daca angajatorul va retine carnetul de munca, indiferent sub ce motiv, este ilegal.
3. Pentru rezolvarea problemei adresati-va ITM care va poate ajuta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Restiruirea carnetului de munca in perioada suspendarii contractului de munca pentru delapidare horiag horiag Unitatea a suspendat contractul de munca al unui salariat in baza art.52(1) lit.c din codul muncii, depunand dosar de cercetare penala la politie. In aceasta ... (vezi toată discuția)
Carnet de munca dannys dannys Un fost angajat a demisionat din anul 2010 de la firma noastra iar carnetul de munca a ramas la firma deoarece mai avea ceva datorii catre noi. I-am facut o ... (vezi toată discuția)
Eliberare carnet de munca-urgenttt eujad eujad exista vreun termen in care sa fiu conditionata de eliberarea cartii de munca? Un salariat ma da in judecata pe motiv ca au trecut 2 luni de zile de cand tb sa ... (vezi toată discuția)