avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 853 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... succesiunea dupa moartea ambilor parinti
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

succesiunea dupa moartea ambilor parinti

buna.mama a murit in urma cu aprox un an iar tatal meu luna aceasta.toata averea este estimata la o casa la tara si niste terenuri.mentionez ca suntem 2 surori,insa doar eu sunt infiata de tata.de fapt,mai clar amandoua avem aceeasi mama insa doar pe mine m- a infiat tata,care de altfel nu are nici un copil.vreau sa deschid succesiunea si as vrea sa aflu inainte cum stau lucrurile.casa este construita de ambii parinti insa este trecuta pe numele tatalui meu decedat.va multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: ContSters160686 , utilizator 14:39, 6 August 2010
Chiar daca imobilul(casa) este trecuta pe numele tatalui, este considerat bun comun si intra in patrimoniul succesoral.
Avand in vedere faptul ca sunteti surori dupa mama(frati uterini), sora dumneavoastra va veni la mostenire alaturi de dumneavoastra doar pentru partea de 1/2 ce se cuvenea mamei, neavand vocatie succesorala la partea tatalui(1/2).

Astfel, dumneavoastra veti primi 1/2 partea tatului, plus 1/2/1/2 partea mamei, adica 3/4 din intreaga masa succesoral, iar sora va lua doar 1/4, din partea mamei.
cota dvs este de 3/4 iar a sorei de 1/4.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Drept de mostenire affahrer71 affahrer71 Buna seara. Rog sa ma lamuriti in legatura cu niste intrebari. Mama mea a murit cu 21 de ani in urma. Tatal meu s-a recasatorit, iar mama vitrega avea o fata ... (vezi toată discuția)
Succesiune dupa moartea parintilor ContSters161751 ContSters161751 buna! tatal meu a murit acum o luna ,mama fiind moarta de un an. noi suntem 2 surori,casa fiind trecuta pe tatal meu.mentionez ca doar eu sunt fiica legitima ... (vezi toată discuția)
Drept mostenire dupa sora vitrega ottilia2805 ottilia2805 Mama mea avea 5 ani cand i-a murit mama. Tatal, se recasatoreste si in urma casatoriei se nasc o sora si un frate. Sora, nu se casatoreste niciodata si nici nu ... (vezi toată discuția)