avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 873 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... succesiune dupa moartea parintilor
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

succesiune dupa moartea parintilor

buna! tatal meu a murit acum o luna ,mama fiind moarta de un an. noi suntem 2 surori,casa fiind trecuta pe tatal meu.mentionez ca doar eu sunt fiica legitima a tatalui meu,pe mine m a infiat ,pe sora mea nu.averea se estimeaza la o casa plus mai multe terenuri la tara.as vrea sa stiu daca se poate cum va decurge succesiunea.va multumesc anticipat.=D>
daca bunurile erau doar ale tatalui d-voastra, atunci sunteti singura mstenitoare.
av Zaharia F.
Eu cred ca inainte de va raspunde ar trebui sa ne lamuriti unele aspecte.
De pilda, cu sora sunteti SORA dupa mama?
Mama dumneavoastra a fost sotia tatalui care v-a infiat?
Cine era propriatrul terenurilor?
Ultima modificare: Vineri, 6 August 2010
florisiris, utilizator
Nu ati dat destule detalii.
Bunurile (imobile) sunt achizitionate in timpul casatoriei cu mama dvs? Daca da, si sora este fiica mamei, pt partea mamei dvs. veniti amandoua la mostenire.
Pt mostenirea dupa tata, veniti doar dvs.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bună. suntem doua surori gemene și tatăl nostru sa căsătorit ... Feisan Feisan Bună. Suntem doua surori gemene și tatăl nostru sa căsătorit în urmă cu o altă femeie de 17 ani mama noastră e decedata de 19 ani. Dacă tatăl ... (vezi toată discuția)
Mostenire tata vitreg snowgirl19 snowgirl19 Buna ziua! Am si eu o problema si as avea nevoie de ajutorul dumneavoastra daca se poate: este vorba despre mostenirea unui apartament. Parintii mei au ... (vezi toată discuția)
Mostenire fulgisordenea fulgisordenea buna seara, va rog sa ma ajutati cu urmatoarea speta: trei frati si un nepot infiat decedat cu multi ani in urma. nepotul decedat are o sora. ce drepturi ... (vezi toată discuția)