avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1038 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Furt calificat
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Furt calificat

Acum 3 zile am intrat intr-o incurcatura destul de grava. Impreuna cu 3 prieteni de ai mei am gasit din intamplare, pe strada unde obisnuiam sa ne despartim ca sa ne ducem fiecare la casa lui,o masina DACIA 1310 break cu portierele neasigurate.Unul din cei doi a intrat in masina si a incercat sa scoata casetofu'..dar a reusit sa ia doar partea din fata a acestuia.Din masina a mai luat un semn de incepator si cam atat.Eu nu m-am atins deloc de masina si nici nu am intrat in ea.Am continuat sa mai batem cateva strazi in lung si in lat...si unul din cei doi a mai gasit o masina marca SKODA OCTAVIA care la fel avea portierele neasigurate.Cel care a intrat in Dacie a intrat primul si in Skoda,dupa care i-a deschis portiera din dreapta celuilalt...De aici au luat alta fatza de casetofon si 2 chei..eu dezlipisem 2 insemne de DACIA 1310 vechi de la alte masini si atat...nu m-am atins de nicio masina si nu am intrat in nicio masina.In drumul spre casa ne-am intalnit cu 2 politisti care ne-au cerut actele...ne-au intrebat daca avem obiecte ascutite la noi si ne-au perchezitionat...prima oara nu au gasit nimic si apoi in timp ce imi scria datele a observat ca am ceva la piept..mi-a gasit semnele de dacie,i-au perchezitionat din nou pe cei doi si au gasit si celelalte obiecte..ne-au pus catusele...a venit duba si ne-au dus la sectie...ne-au interogat...ne-au luat declaratiile...ne-au facut poze si ne-au luat amprentele...am mai dat o declaratie...si apoi am fost lasati sa plecam...numai ca in prima declaratie am scris ce mi-a dictat domnul respectiv..si mi-a zis sa scriu ca am intrat si eu in prima DACIE si de acolo am luat acele insemne + semnul de incepator...iar in a doua declaratie am scris eu ce am vrut.
La ce ar trebui sa ma astept?imi doresc sa intru la academia de politie,iar un cazier patat mi-ar lua definitiv aceasta sansa...:sorry:
Ultima modificare: Vineri, 6 August 2010
Freakycosmin, utilizator
Cel mai recent răspuns: Freakycosmin , utilizator 17:24, 6 August 2010
va sugerez sa va angajati un avocat urgent.
Mentionez ca nu am mai avut antecedente cu politia...cei de la politie mi-au spus ca in cel mai rau caz...pot primi inchisoare cu suspendare...da' asta nu se va intampla.Ieri am vorbit cu un avocat...si acesta mi-a spus ca risc inchisoare intre 3 si 5 ani...si ca se poate scapa basma curata da' va fi foarte greu...eu acum pe cine sa cred?
Riscati inchisoare intre 3 si 15 ani .
Eu nu cred ca veti scapa cu amenda administrativa , dar cred ca depinde si de practica parchetului din zona dvs .
Pe de alta parte , lipsa antecedentelor si cooperarea cu organele judiciare va pot ajuta sa obtineti o sanctiune cat mai favorabila .
In ceea ce priveste cazierul judiciar , aici se trec doar sanctiunile rezultate din condamnari , si nicidecum amenzile administrative .
Spuneati ca doriti sa dati la academia de politie .
Trag concluzia ca sunteti minor , iar daca sunteti minor , pedeapsa pe care o riscati se injumatateste , iar infractiunile savarsite in perioada minoratului nu se inscriu in cazierul judiciar . Oricum , acestea raman in fisa operativa , la fel ca si amenda administrativa , insa , oricum , veti fi respins la admitere , fie ca luati doar o amenda , pe baza faptului ca nu indepliniti conditia de buna reputatie in societate . In aceeasi situatie au mai fost si altii ca dvs si la fel au patit-o cu admiterea .
Niciunul din noi nu esti minori...toti am implinit 18 ani

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Rog citire -- antecedent penal ?? AlexX_M AlexX_M Buna ziua! In luna ianuarie a acestui an, asupra mea a fost gasit un briceag ( 9cm lama) nefolosit (nici macar cu gandul) in ceva \"murdar\". (pur si simplu ... (vezi toată discuția)
Furt geo1510 geo1510 Buna ziua. Am nevoie de cateva raspunsuri si sfaturi in legatura cu ce mi s-a intamplat. Ieri am fost prins furand dintr-un magazin, a fost chemata paza si ... (vezi toată discuția)
Amenda administrativa.. sux322 sux322 Buna ziua! Am 18 ani si acum 2 ani am savarsit infractiunea de furt calificat fiind sanctionat cu o amenda administrativa dupa un an. As dori sa aflu daca ... (vezi toată discuția)