avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 517 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... viciu asupra substantei
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

viciu asupra substantei

am cumparat o casa cu credit "prima casa".
mi s-a spus ca este caramida. dupa 6 luni am aflat ca e din ciment umplut cu polistiren.
as vrea sa anulez contractul. mai am si alte probleme (curge apa prin acoperis, geamurile sunt puse aiurea).
ce parere aveti despre o actiune in anularea contractului pentru vicii de consimtamant ?
Cel mai recent răspuns: Iuliana Cermak , Avocat 15:56, 6 August 2010
Va trebui sa probati existenta viciului de consimtamant in forma erorii asupra substantei.

In principiu, este permis orice mijloc de proba - expertiza, declaratii martori.

In cazul in care considerati ca se poate proba reaua vointa a vanzatorului, puteti promova actiune in anulare pentru dol (viclenie).

Pentru a opera raspunderea vanzatorului pentru viciile lucrului vandut, este necesar sa fie indeplinite 3 (trei) conditii:viciul sa fie ascuns (art.1352 C.civ.), sa fi existat in momentul vanzarii si, foarte important, pentru situatia expusa de dvs. viciul trebuie sa fie grav, adica sa micsoreze calitatea lucrului sau valoarea lui intr-atat de mult incat sa-l faca impropriu unei intrebuintari normale.

Personal, cred ca puteti cere "rezolutiunea vanzarii" (actiune redhibitorie), daca aveti dovezi sau, puteti pastra lucrul si puteti solicita "reducerea pretului"...

D.p.d.v. tehnic, "procedura ciment umplut cu polistiren" pare a fi "sistemul amvic" folosit la constructia unei cladiri, din anumite puncte de vedere (calitativ) avand avantaje superioare sistemului clasic "constructie din caramida"..si desi nu sunt specialist in domeniu, acest motiv nu-mi pare a fi intemeiat pentru a si reusi sa obtineti, in instanta, rezolutiunea vanzarii.
Ultima modificare: Vineri, 6 August 2010
Iuliana Cermak, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Anulare contract vanzare cumparare chrisss81 chrisss81 Spuneti mi si mie va rog in cazul in care se achizitioneaza un apartament iar dupa vanzare cumparare se observa ca starea lui este diferita fata de momentul in ... (vezi toată discuția)
Probleme ulterioare achizitiei! bodhi_fa bodhi_fa Dupa o negociere de 9 luni,probleme in cascada si actiuni de natura rroma am reusit sa cumpar de la o banca un imobil[casa]adjudecat de respectiva ... (vezi toată discuția)
Masina sh cu probleme grave. mickwin mickwin Buna ziua, Nu stiu daca a mai fost cineva in cazul meu pe aici pe forum, dar in viata reala cred ca da. Cam de 3 saptamani am facut contractul de vanzare ... (vezi toată discuția)