avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 630 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Eliberare adeverinta de venit (anexa 26)
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Eliberare adeverinta de venit (anexa 26)

Buna ziua,
Angajatorul meu,in urma desfacerii contractului de munca incheiat pe perioada determinata,in baza art.56 lit.j C.Muncii,refuza nejustificat eliberarea adeverintei de venit(anexa 26),necesara completarii dosarului de somaj.
M-ar interesa cui ma pot adresa pentru a-l sili sa mi-o elibereze.

Multumesc!
Cel mai recent răspuns: alexandra_gav , utilizator 17:03, 6 August 2010
1. Din Legea 76/2002:
Art. 113. - Constituie contravenţie următoarele fapte:
...
j) neeliberarea de către angajator, persoanelor cărora le încetează raporturile de muncă sau de serviciu, a documentelor prevăzute de legislaţia în vigoare, necesare pentru certificarea stagiului de cotizare realizat în sistemul asigurărilor pentru şomaj şi stabilirea dreptului la indemnizaţie de şomaj.
...
Art. 114. - (1) Contravenţiile prevăzute la art. 113 se sancţionează după cum urmează:
a) cele prevăzute la lit. a), b), f), h) şi j), cu amendă de la 3.000 lei la 5.000 lei;
Art. 116. - (1) Constatarea şi sancţionarea contravenţiilor prevăzute la art. 113 se realizează de organele de control ale Ministerului Muncii şi Solidarităţii Sociale, Inspecţiei Muncii, Agenţiei Naţionale pentru Ocuparea Forţei de Muncă şi de către alte organe care, potrivit legii, au dreptul să efectueze control.

2. Adresati-va AJOFM si ITM sa plice legea si sa-l sanctioneze pe angajator.
3. In ultima instanta puteti sa-l dati in judecata pe angajator.

Multumesc mult de tot!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Adeverinta somaj oneageo2001 oneageo2001 Ce se poate face in cazul in care angajatorul are debite la Bugetul asigurarilor pentru somaj, refuza sa se scrie acest lucru in adeverinta, iar omul nu ... (vezi toată discuția)
Adeverinta magda_oancea magda_oancea Buna ziua, 1. Cum pot intra in posesia adeverintei necesare pentru somaj? 2. Fostul angajator refuza eliberarea. 3. Sediul firmei este la Bucuresti,iar ... (vezi toată discuția)
Dreptul la somaj C.Daniela C.Daniela Buna ziua, Ma aflu in urmatoarea situatie...in decembrie 2010 am fost concediata pe motiv ca se restrange activitatea, concediere care s-a facut in baza art ... (vezi toată discuția)