avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 943 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Geamuri fata de vecin
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Geamuri fata de vecin

Am inceput constructia unei case pe un teren pe care l-am achizitionat in urma cu aprox 2 ani. Unul dintre vecini al carei casa e construita la aprox 50 cm fata de limita de proprietate are inspre curtea mea 5 geamuri de dimensiuni diferite, unele mate altele transparente (toate se pot deschide) . Am facut o sesizare la primarie dar am primit raspuns ca nu este de competenta lor sa rezolve problema pt ca zic ei geamurile au fost facute cu mult timp in urma (unul dintre ele a fost facut sigur anul trecut). Intrebarea mea este ce ar trebui sa fac mai departe, sa merg la directia in constructii sa depun o sesizare sau sa merg direct la tribunal.
Cel mai recent răspuns: silvia p , utilizator 16:33, 10 August 2010
ienakmonica a scris:

Ok, dar eu nu pot intelege un singur lucru, pe vremea cand a fost facuta casa nu existau proiectanti, proiectul casei inseamna o schita de mana desemata pe o hartie, acele geamuri dumnezeu stie dc sunt sau nu in proiect. Iar dc codul civil specifica ca la o distanta asa mica sunt permise geamuri oare de ce nu as avea castig de cauza.Poti sa faci chiar orice si dc in 2 ani nu ai nici o reclamatie ramane definitiv, chiar dc e impotriva legii.

Singura spuneti ca acea casa este facuta de multa vreme...
La vremea aceea nu era casa dvs construita, iar vecinii si-au facut casa cu ferestrele acolo unde era trecut in planul de constructie, fara sa incalce prev. legale de constructie... pentru ca, in acea vreme, casa dvs nu exista ....
Dvs, daca ati construit recent , ati vazut de la inceput ca exista casa vecinilor atat de aproape... dvs trebuia sa aveti in vedere cum construiti, fata de vecinatatile existente la data constructiei... pentru a avea tot confortul , dar fara sa aveti pretentiile sa-si schimbe ei ceva la casa lor, dupa placul noilor vecini... Poate mai vin si altii, si ce face bietul om? , isi tot modifica casa pana moare...NU se potriveste......
Ultima modificare: Duminică, 8 August 2010
ContSters122901, utilizator
Buna seara,dra.Indines.

O problema asemanatoare am si eu cu un vecin,care a cumparat de curind o propr.in fata casei mele.Nimeni decit cel cu care sunt inca in litigiu de granit.in spate.
Eu am o constructie ( garaj) cu luminatoare ( la o inaltime de ~2,90-3m )(spre el ).
Rugaminte: -Daca el a cumparat propr.asa cum este (cu garajul meu construit acum 12 ani cu (schita si aprobare constructie )ma poate OBLIGA sa darim sau sa astup luminatoarele???
Mentionez ca el a cumpatat de citeva luni imobilul.
Ma ameninta cu actionarea in instanta.
Multumesc anticipat pentru raspuns.
@silvia p
Nu stiu daca am inteles bine. Vecinul a cumparat imobilul teren pe care dvs aveti construit un garaj?
Daca este asa,. probabil dvs ati avut acordul proprietarului pentru a construi... Ce act ati intocmit cu proprietarul . in acest sens? Conteaza acest aspect.
Daca acelasi proprietar a vandut acel teren , actul de vanzare trebuie sa specifice ca pe teren exista o constructie care nu ii apartine...
Daca a vandut un teren liber de constructie, acesta nu corespunde realitatii, iar proprietarul terenului ar fi trebuit sa lamureasca situatia pentru dvs cat si pentru cumparatorul terenului.
Oricum, parerea mea este ca, garajul a fost construit legal, aveti nevoie de lumina zilei sa intre prin luminatoare, aceeasi situatie... nu va poate obliga..
Buna seara,dra.Indines.
Garajul meu,este construit pe linia de hotar cu acordul verbal al fostei vecine (decedata de 2 ani).Vinzarea a fost facuta de nepoata ( mostenitoare).
Daca acest garaj are o vechime de 12 ani,ce treaba are el cu mine?chiar daca nu am respectat intocmai proiectul ?.
El de acest lucru se leaga.
Ma poate actiona el in instanta
daca asa a cumparat???
Buna ziua.
Revin cu specificarea ca; garajul este construit pe terenul meu,pe linia de hotar.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Distanța între construcții daca construim o casa cu etaj ?CITI METRII TREBUIESC lasati de gardul vecinului? daca au lasat si 3 geamuri inspre curtea mea ? (vezi toată discuția)
Distanta legala fata de gard catalucan catalucan Buna ziua, am construit anul acesta o casa. In proiect distanta fata de gardul vecinului era de 60cm conform Codului Civil. Vecinul m-a amenintat ca o sa am ... (vezi toată discuția)