avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 539 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... succesiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

succesiune

buna.parintii sunt morti amandoi,copii fiind doar eu cu sora mea.insa,acum dupa moartea tatalui,au pretentii fratii sai la casa si la terenuri.lucrul asta ma socheaza,pt ca ei nu au facut nimica in averea parintilor nostri.si ii enervant faptul ca pana sa traiasca ai mei ,fratii tatalui nici macar nu ne vizitau,deci nu exista nici un fel de relatie intre noi.doar ca acum se trezesc cu pretentii si mi se pare INCORECT de-a dreptul!!!!!!!!!! pt ca nu au contribiut cu nimica,nici macar cu o vb buna! se poate sa aiba vreun drept? please..... multumesc mult!!!!!
Cel mai recent răspuns: elena matei , utilizator 09:58, 9 August 2010
buna ziua.
tatal dvs cum a dobandit aceste terenuri?
pot avea drepturi acestea fiind in functie de modul in care tatal dumneavoastra a dobandit proprietatea in trecut, daca el a dobandit proprietatea printr-o mostenire sau sau a dobandit-o succesoral atunci fratii lui pot avea drepturi la ea.
in cazul in care el a cumparat acest imobil cu sotia , ei nu au nici un fel de drepturi
casa si terenurile sunt cumparate impreuna cu mama,dupa casatorie.si sunt trecute toate pe numele tatalui meu.
nu a obtinut-o succesoral si nici prin mostenire,casa a cumparat-o de la un vecin ,la fel si restul terenurilor,cumparate ,am acte si titluri de proprietate,toate fiind trecute pe numele tatalui meu.in cazul asta,au drepturi fratii lui la mostenire?multumesc mult!
stati linistit doar dvs sora sunteti singurii mostenitori!

Alte discuții în legătură

Succesiune mama vitrega rotarualin rotarualin BUNA ZIUA VA ROG SA MA AJUTATI IN LEGATURA CU O PROBLEMA LEGATA DE SUCCESIUNE (dupa tata ) CU MAMA MEA VITEGA Tatal meu a murit, in urma lui a ramas: ... (vezi toată discuția)
Mostenire bunuri de la bunic Raimonda Raimonda Va prezint urmatoarea situatie: -casa construita de parintii mei in 1960,dar pe numele bunicului -taxele casei platite de parintii mei -exista ... (vezi toată discuția)