daca pamantul e al parintilor,iar casa care s-a construit pe acest pamant este contruita de unul din fii acestuia fara ajutorului nimanui care este procentajul de mostenire?cine va face parte la aceasta mostenire?
buna seara! am si eu o intrebare la care va rog sa ma lamuriti,sa stiu ce trebuie sa fac.acum 15 ani parintii mei au construit o casa(mentionez:fara ajutorul nimanui) pe terenul unei foste case care a ars.initial parintii tatalui meu,bunicii mei,nu au vrut sa faca acte pe casa tatalui meu din motive personale...de curand tatal meu a decedat,lasandu-si 2 copii si nevasta.in aceasta casa mai locueste un frate a tatalui meu,bolnav psihic.bunica mea nu a vrut acum 15 aNI sa faca acte tatalui meu pe casa fiindu-i frica ca o sa-l lese pe "drumuri".am inteles de la o persoana care este angajata primariei din comuna ca nu avem drepturi asupra casei.ce masuri trebuie luate pentru a fi pe numele mamei acum casa?si cine face parte la toata mostenirea?toate rudele de gradul 1 diin partea tatalui vor face parte la ea?va rog sa mi raspundeti.va multumesc
Casa construita de parintele dv. nu poate intra in averea succesorala a bunicii decedate.
Este necesara o actiune in instanta prin care sa se dovedeasca cu martori, inscrisuri etc. faptul ca acest imobil aflat pe terenul bunicii a fost edificat de parintele dv. nu de antecesoarea lui, astfel ca averea succesorala a bunicii nu va include si casa parintilor dv. in care au locuit de la inceput. Daca au locuit in acea casa edificata pe terenul parintilor mai mult de 30 de ani, atunci parintii dv. au dobandit un drept de proprietate asupra terenului pe care este amplasata casa si pe care l-au folosit efectiv nestingheriti ca efect al uzucapiunii. ;)
Mostenire
ContSters135021
Buna ziua.Eu si cu mama mea locuim intr-o casa construita de tatal meu cu autorizatiea in 1970.Este construita pe un teren intravilan de 4000mp.,are 26 ml ... (vezi toată discuția)
Mostenire
Geomoraru
Sunt infiat,tatal a divortat de mama a decedat acum un an la varsta de 58 de ani...el a locuit toata viata in casa tatalui sau decedat de 5 ani....bunicul era ... (vezi toată discuția)