Sunt infiat,tatal a divortat de mama a decedat acum un an la varsta de 58 de ani...el a locuit toata viata in casa tatalui sau decedat de 5 ani....bunicul era recacasatorit dupa ce prima sotie (mama tatalui meu) a decedat cand tata avea doar 2 ani...actul de proprietate al bunicului nu s-a gasit...bunica vitrega m-a actionat in instanta spunand ca ea are dreptul la 75% din teren si casa...daca tata a locuit toata viata practic acolo...este posibil asa ceva?
Buna seara,
Daca acea casa a fost construita de bunic si prima sotie atunci ea se imparte astfel:
- bunicul 5/8 si fiul sau 9tatal dumneavoastra pe care in mostenire il reprezentati dumneavoastra) avea 3/8.
- dupa moartea bunicului bunica vitrega are 1/4 din 5/8 adica 5/32 din casa si dumneavoastra restul.
Daca cacea casa s-a construit de bunicul si bunica actuala atunci la impartire dumneavoastra aveti 3/8 si ea 5/8
Va trebui sa dovediti TOATE imbunatatirile aduse de parintii dumneavoastra la acel imobil si valoarea respectiva reprezinta un drept de creanta.
Casa a fost construita inaintea casniciei cu bunica vitrega...au fost facuta in urma cu peste 20 de ani imbunatatiri la ea...parintii mei au locuit fara sa mai faca nimic...casa la ora actuala nu reprezinta interes fiindca nu mai e intr-un stadiu foarte bun...terenul este interesul...am uitat sa specific ca bunicul nu a mai locuit acolo de cand parintii mei s-au casatorit...tatal meu locuia singur de peste 15 ani...multumesc pentru raspunsuri
Succesiune
loredana2009
Suntem 3 frati (majori), tata a murit la sfarsitul anului trecut vrem sa deschidem succesiunea. Dar TATA NU SI-A FACUT SUCCESIUNEA DUPA MOARTEA PARINTILOR LUI, ... (vezi toată discuția)