avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1627 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... buna ziua
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

buna ziua

As dori sa stiu si eu ce masura se ia in cazul in care un pom inalt (care este sadit inainte ca vecinii sa-si construiasca casa -de mai bine de 20 de ani -), trece cu crengile peste acoperisul casei lor.Sunt obligat sa tai pomul?
Cel mai recent răspuns: Zamfir Cristian , Avocat 18:53, 6 August 2010
Proprietatea vecina nu poate fi tulburata, indiferent de cati ani are pomul in raport cu constructia. Taiati crengile de deasupra proprietatii vecine.
nu sunteti obligat sa taiati pomul atata timp cat pomul a fost plantat inainte de constructia casei, puteti taia decat crengile ce traverseaza constructia vecina sau puteti permite vecinilor sa faca acest lucru daca ii afecteaza cu ceva
Ultima modificare: Vineri, 6 August 2010
Zamfir Cristian, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vecinul are pomi mult mai inalti decat casa, langa zidul casei mele. CristinaCIC CristinaCIC Buna ziua. Am un vecin care acum locuieste in alt judet, casa lui e nelocuita, dar mai trece pe aici. In curtea lui, foarte aproape de zidul casei mele au ... (vezi toată discuția)
Taiere pomi ancaone ancaone am o casa la tara si in gardul comun erau 5 visini mari de cel putin 25 de ani acolo , iar vecinul meu i-a taiat , este corect ? (vezi toată discuția)
Taiere nuc skyboy2011 skyboy2011 Buna ziua,vecinul meu din partea de Est are unu nuc la 30 de cm de hotar care imi produce umbra pe o suprafata mare din terenul meu.Care este calea legala pt ... (vezi toată discuția)