avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 583 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... se poate separa o scara de restul asociatiei de ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

se poate separa o scara de restul asociatiei de proprietari?

Buna ziua,tuturor!Incerc sa descriu cat mai exact situatia in care se afla blocul nostru(sper sa reusesc).M-am mutat acum ceva timp intr-un bloc cu foarte multi restantieri la intretinere.Situatia actelor de la administratia blocului e putin cam ciudata:din cate am auzit fostul administrator nu a predat actele si din cate am citit pe forumuri nu prea poti sa-i chemi in instanta restantierii pentru ca trebuie sa se faca o expertiza contabila si din moment ce nu avem toate actele nu avem cum.La mine in scara nu sunt restantieri cu sume exorbitante(se pot plati),asa ca ne-am gandit sa incercam sa ne separam de restul scarilor...nu stim daca se poate si in cazul in care este posibil cui sa ne adresam...daca puteti sa ne indrumati as fi recunoscator.Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: elga50 , moderator 22:02, 6 August 2010
Legea 230/2007, aveti toate amanuntele pentru infiintarea si organizarea asociatiei.
Faceti o adunare de constituire, trebuie sa fie de acord 2/3 din proprietarii apartamentelor. UN proces verbal de constiture cu alegerea comitetului executiv, in baza caruia intocmiti un act constitutiv, un statut , le autentificati la notar, apoi depuneti dosarul de constituire la Administartia financiara, cu o cerere pentru dobandirea personalitatii juridice. unde un judecator delegat va dispune dobandirea personalitatii juridice. Dupa aceea puteti incheia contractele cu furnizorii de servicii.
Ultima modificare: Vineri, 6 August 2010
ContSters122901, utilizator
Sa presupunem ca totusi nu strangem toti banii necesari pentru a acoperi restantele de la scara noastra ,acest lucru afecteaza in vreun fel?(ma gandesc ca pentru a incheia contractele cu furnizorii va trebui sa nu avem deloc restante...).

Pentru separare trebuie să intruniți niște condiții .Trebuie să aveți separate
toate contoarele,(poate chiar aveți)gaz,electricitate,caldura.La apa rece
pana va faceți branșament separat(costa mult peste 100 mii)puteți sa va
montați un apometru pasant,de aceeași clasă de precizie ca cel din branșament
(se gasesc).Trebuie să constituiți o asociație separata,pe forum gasiți cum si ce
trebuie sa faceți.(dacă și ceilalți proprietari doresc).
Fondul de rulment, il transferați la noua asociație va revine de drept.La fel alte
fonduri,reparații,etc.dacă au ramas nefolosite.
Este un drum lung,nu este ușor.Va trebuie multa tenacitate și ajutor.
la

Cand
Aveti procedura de infiintare a asociatiei de proprietari, inclusiv prin desprindere dintr-o asociatie mama, descrisa in primul topic din aceasta sectiune Documentatie aferenta asociatiilor de proprietari.
Mergeti pe linkul respectiv si daca nu va apare textul imediat miscati de scrollerul ferestrei de text.

Ultima modificare: Vineri, 6 August 2010
elga50, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Obtinere personalitate juridica pentru un tronson dintr-un bloc cu 3 tronsoane care nu are incheiere judecatoreasca adrianamiut adrianamiut Un tronson din blocul cu 3 tronsoane cu utilitati independente, cu exceptia caminului de apa, doreste sa se separe de celelalte 2 din motive obiective ... (vezi toată discuția)
Asociatie de proprietari contor comun 2 scari mirelahanganu mirelahanganu Buna ziua,va rog frumos sa-mi spuneti daca cumva este ilegal sa faci asociatie de proprietari pe un singur tronson dintr0un bloc cu 5 tronsoane. Adica blocul ... (vezi toată discuția)
Impartire asociatie de proprietari pe scari lucian_mold lucian_mold Buna ziua! Suntem o asociatie de proprietari formata dintr-un bloc de 3 scari si dorim sa ne constituim in asociatii separate pe fiecare scara. Va rugam se ne ... (vezi toată discuția)