avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 914 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... accident, intoarcere pe linia discontinua, se ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

accident, intoarcere pe linia discontinua, se suspenda permisul ?

Buna seara,
Am patit un accident, am oprit pe prima banda si ma pregateam sa intorc pe linia discontinua , din spate a aparut un autoturism si ma lovit in lateral stanga, imi poate suspenda permisul de conducere daca nu l-am vazut si el ma busit?
Nu va spun de spaima pe care am suportat-o, nu l-am vazut, a aparut practic instantaneu, si, , sunt foarte, foarte, precauta in asemenea situatii,
Ce mi se poate intampla, astept sa vina domnul si sa plecam la politie,

Astept urgent un raspuns,
Va multumesc,
Cel mai recent răspuns: VASSY , utilizator 12:34, 12 August 2010
In cazul in care erati deja oprita si urma sa va puneti in miscare ca sa faceti manevra de intoarcere , raspunderea este a dvs ptr ca nu v-ati asigurat si nu ati acordat prioritate . Astfel , in situatia aceasta , dreptul de a conduce va fi suspendat .
Raspunderea de producerea accidentului va apartine in totalitate.
Urmeaza amenda, suspendarea dreptului de conducere si suportarea costului reparatiei autoturismului ce-l conduceati, daca nu aveti as
In contextul actualelor prevederi legale , ati putea sa faceti constatarea amiabila cu celalalt sofer si nu mai ajungeti la politie , iar astfel , nu mai riscati suspendarea dreptului de conducere .
Buna seara,
Va multumesc pentru raspuns,
Acest autoturism a aprarut foarte repede si nu am inteles de la el ce vroia sa faca, a iesit de pe o strada laterala din partea stanga in sensul de mers , eu plecasem de pe loc, trecusem pe banda a 2 si eram deja pe linia de tramvai ca sa ma pregatesc sa intorc, el spune ca nu m-a vazut sau nu a putut aprecia viteza mea de deplasare ca m-a busit cu 0 viteza foarte mare, 82 km /h, El sustine ca eu sunt vinovata, e un pui de smecheras,
Ce mi se poate intampla?

Va multumesc,
Am asigurare , am toate actele ok, cred ca el e foarte agitat, nu se poate vorbi cu el, tot timpul statea cu telefonul in mana si tot suna pe toata lumea sa vina, si injura, este cu alte cuvinte un needucat, asemenea lucruri se pot intampla, dar nici el nu a fost atent, e prea agitat, cred ca trebuia sa se duca la vreo petrecere, e foarte stresat, eu stiu ca m-am asigurat si am procedat ca la carte, am semnalizat pe toata deplasarea mea cand am trecut de pe prima pe a doua banda , eu sunt sigura ca am procedat corect,
Va multumesc,

Alte discuții în legătură

Accident pe linie tramvai costi84 costi84 Buna ziua, Va rog sa ma ajutati cu un raspuns pentru urmatoarea situatie:astazi, mergand pe un drum cu 2 benzi pe sens, la mijloc linie de tramvai in ambele ... (vezi toată discuția)
Accident auto, stabilire vinovat Chrysk2 Chrysk2 Buna ziua , nu stiu exact ce sa fac , azi am discutat cu un avocat maine vom merge sa facem acte si apoi vom merge sa vedem dosarul. Ok , deci... Am avut un ... (vezi toată discuția)
Accident in intersectie cu sens giratoriu predator predator Buna ziua, am avut un accident cu masina in interiorul unui sens giratoriu, eu eram pe banda 2 sa fac bucla sensului la stanga cand cu viteza din stanga a ... (vezi toată discuția)