avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 956 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Dizolvare-radiere
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Dizolvare-radiere

Buna ziua!

As vrea sa stiu care sunt pasii care trebuie urmati pentru radierea unei firme. A avut activitate, nu are datorii catre stat, are bunuri cumparate si 2 asociati!

Multumesc
Cel mai recent răspuns: o_mores , utilizator 11:28, 20 Septembrie 2007
faceti o hotarare prin care decideti lichidarea societatii in baza legii 31 nu pe insolventa, puteti numi voi un lichidator judiciar sau solicitati ca ORC-ul sa numeasca unul.....o depuneti la ORC se publica in Monitorul oficial si 15 sau 30 de zile tertii au drept de a se opune.....daca nu se opune nimeni se porneste lichidarea....predati hartiile contabile la lichidator el isi face treaba la final bunurile ramase se impart asociatilor dupa cotele din firma face raportul de lichidare final il depune la ORC se dizolva si radiaza.....gata....dureaza un picut da nu ca la faliment.
cotele sunt 50-50. amandoi am depus bani, sub forma de imprumut. unul mai mult ca celalalt. acest lucru inseamna ca acesta va trebui sa isi acopere 100% investitia, sau bunurile se impart 50-50 dupa cum sunt partile sociale?va multumesc
Mai inainte de toate o sa va trebuiasca o "hartoaga" de la finante. Mergeti si cereti sa vina sa va faca controlul si dupa aia treceti la pasul cu publicarea hotararii in Mon. Oficial.

Chiar daca le cereti controlul ei nu o sa fie asa operativi si o sa dureze pina trimit pe cineva... Cel mai bine sa insistati.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum se poate inchide o firma julijuli julijuli Buna ziua, Pentru a inchide o firma, daca nu am inteles gresit, pasii care trebuie facuti sunt disolvare, lichidare si radiere. Lichidarea, am inteles ca ... (vezi toată discuția)
Bilant de lichidare Strut Ion Strut Ion Am facut demersul pentru dizolvarea si radierea simultana a unui SRL cu 2 asociati, fiecare 50% parti sociale. Am obtinut de la Reg Com rezolutia de ... (vezi toată discuția)
Dizolvarea unei s.r.l. mariana.f. mariana.f. prin ce act este dizolvata o societate comerciala? - incheierea judecatorului de pe langa Registrul Comertului certificat de grefa sau certificat de radiere ... (vezi toată discuția)