avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 917 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... indemnizatie (necuvenita) crestere copil !
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

indemnizatie (necuvenita) crestere copil !

Buna ziua,
Am urmatoarea situatie: m-am intors la serviciu dupa 6 luni de la nastere si bineinteles am mers si am depus la Primarie cerere de incetare a platii indemnizatiei (am primit bon cu nr de inregistrare si data si inca un bon pentru plata stimulentului).
La o luna dup ce m-am intors la serviciu mi-au virat alocatia, probil cererea mea nu a fost procesata, chiar nu stiu cum functioneaza lucrurile astea la ei. Nu m-am dus (inca) sa anunt lucrul asta si as vrea sa stiu la ce ma expun in acest caz. Mai exact, dpdv legal, am vreo obligatie sa imi verific extrasul de cont lunar si sa vad de unde au intrat banii? pot motiva ca sunt "intretinuta" sau orice altceva si ca eu am crezut ca de acolo au venit banii. In opinia mea, este foarte important ca am dovada ca am depus cerere de suspendare a platii insa ei nu au procesat-o. Probabil ca daca nu depuneam cerere se schimbau datele problemei in sensul ca atunci as fi actionat cu buna stiinta. am tot auzit de cazuri in care, ulterior, dupa ce oamenii din Primarie si-au dat seama de greseala au cerut inapoi suma virata plus dobanzi si alte sume pentru ca persoana in cauza s-a folosit de banii lor. Nu stiu insa daca in cazurile respective oamenii depusesera cerere sau nu.
In situatia descrisa de mine mai sus este posibil ca pe langa suma primita de la ei sa imi ceara si alte dobanzi / despagubiri ? au un temei legal pt asa ceva ? va multumesc anticipat !
Cel mai recent răspuns: RADU SAVALACHE , Avocat 14:04, 7 August 2010
Ei fiind in culpa, intrucat nu au procesat la timp cererea dvs.., nu au dreptul sa va ceara nici un ban in plus fata de cei care s-au virat.
Este adevarat ca obligatia de a verifica proveniaenta unor sume de bani virate in cont este in sarcina dvs. Normal dvs. trebuia sa refuzati primirea lor printr-o cerere adresata bancii prin care solicitati refuzul de a primi bani ce ar reprezenta indemnizatie crestere copil.
Succes!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Oprire alocatie pentru o suma virata gresit de banca in contul meu mireya mireya Buna seara.M-am confruntat cu urmatoarea situatie; am gasit in contul meu suma de 400 ron pe care i-am retras nestiind de unde provin )primul gand a fost ca de ... (vezi toată discuția)
Este posibila recuperarea tva-ului? gdanny gdanny Buna, Am semnat antecontractul pentru achizitionarea unui apartament la inceputul anului 2008 si am virat intreaga suma de bani(+ Tva-ul de 19%) in ... (vezi toată discuția)
Bani in plus pe card anonima87 anonima87 buna ziua,in urma cu o luna trebuia sa primesc o suma de bani mai exact 1440 lei,dar am avut surpriza sa gasesc pe card dublu acestei sume,banii proveniti din ... (vezi toată discuția)