avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1942 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Oprire alocatie pentru o suma virata gresit de banca ...
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Oprire alocatie pentru o suma virata gresit de banca in contul meu

Buna seara.M-am confruntat cu urmatoarea situatie; am gasit in contul meu suma de 400 ron pe care i-am retras nestiind de unde provin )primul gand a fost ca de la serviciu)a doua zi figuram cu datorie la banca exact acea suma.am sunat la banca sa intrb ce e cu acea suma si nu mi.au putut da explicatii ,spunandu.mi sa merg personal la banca ,ceea ce am si facut azi.Problema e ca alocatia virata in cont au luat.o in contul acestei presupuse datorii.La banca mi s.au adus acuze ca eu as fi vinovata ca i.am retras desi nu stiam de unde sunt plus ca mi-au precizat ca ar trebui sa ii pun repede inapoi si ca trebuie sa platesc si o dobanda mare ptr retragere sume neautorizate ,nestiind care e aceasta dobanda si cum se calculeaza.Am depus o cerere de refuz de plata pana la solutionarea problemei si acasa am depus o sesizare la OPC online atasand extrasele de cont in care suma figura. In CONDITII GENERALE DE AFACERI PENTRU PERSOANE FIZICE SI
ENTITATI FARA PERSONALITATE JURIDICA ale bancii la care am trecut prin fuziune apare asa_´´2.26. Clientul este obligat ca in cazul identificarii unei operatiuni care nu-i apartine sa anunte
imediat Banca. In cazul unei erori, din partea Bancii, inregistrate pe contul Clientului, Clientul
autorizeaza in mod expres Banca sa corecteze, din proprie initiativa, fara acordul prealabil al
Clientului, sumele inregistrate eronat.
2.27. Banca este autorizata sa opereze in orice cont curent deschis de Client la Banca,
si/sau conturi de economii, fara acordul prealabil al acestuia, in urmatoarele cazuri:
a) efectuarea platilor pentru care exista angajamente asumate de Client fata de Banca;
b) stornarile operatiunilor eronate, inclusiv eventualele dobanzi aferente;
Ce ma sfatuiti sa fac?Sa platesc sau sa astept decizia OPC.AU DREPTUL SA IA ALOCATIA COPILULUI?la OPCam cerut restituirea alocatiei si esalonarea sumei datorate din greseala lor.nu e abuziv sa.ti mai ceara si dobanda dupa ce au gresit ei¿as putea interpreta actiunea lor ca o strategie de a face bani prin virarea acestei sume si sa ii dau in judecata¿
Cel mai recent răspuns: IMicro Bucuresti , Consilier juridic 10:03, 12 Noiembrie 2015
nu interpretez ca v-au luat alocatia, ci suma virata din greseala in contul dvs.
Infracţiuni contra patrimoniului prin nesocotirea încrederii

Art. 243

Însuşirea bunului găsit sau ajuns din eroare la făptuitor

(1) Fapta de a nu preda în termen de 10 zile un bun găsit autorităţilor sau celui care l-a pierdut sau de a dispune de acel bun ca de al său se pedepseşte cu închisoare de la o lună la 3 luni sau cu amendă.

(2) Cu aceeaşi pedeapsă se sancţionează şi însuşirea pe nedrept a unui bun mobil ce aparţine altuia, ajuns din eroare sau în mod fortuit în posesia făptuitorului, sau nepredarea acestuia în termen de 10 zile din momentul în care a cunoscut că bunul nu îi aparţine.

(3) Împăcarea înlătură răspunderea penală.


Eu m-aș gândi de două ori înainte să fac o plângere la OPC , atunci când am comis o faptă ce este incriminată de legea penală.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Poprire diurna Dinu_Aurelian Dinu_Aurelian Buna seara,am si eu o problema,ca majoritatea celor care vi se adreseaza...a fost pusa in aplicare o poprire pe numele meu,mi-au fost blocate conturile,a fost ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie copii - tranzactie bancara nykolaa nykolaa Buna am si eu o intrebare poate banca sa faca tranzacti fara acordul tau ??? Am patit urmatoarea problema ; mi sau virat bani in contul curent ... (vezi toată discuția)
Cont bancar poprit adriana_dridea adriana_dridea Buna ziua! S a înființat o poprire asupra unui cont bancar persoana juridică din greșeala celor de la finanțe.(nu figura la ei o declarație depusă cu ... (vezi toată discuția)