avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 336 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Daca lucrez la un notar, pot sa sustin examenul pentru ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Daca lucrez la un notar, pot sa sustin examenul pentru a deveni notar, nu notar stagiar?

Buna ziua. Mai apelez o data la informatiile dumneavoastra si sper sa-mi fie iertata ignoranta: ce urmeaza dupa ce o persoana intra la INM?? cum sunt cursurile ??? e importanta prezenta (de ea se tine cont la examene)?? Pot lucra oriunde in timp ce fac INM-ul sau asta se face doar de ce intretinuti de parinti??
Multumesc anticipat
Ultima modificare: Marți, 10 August 2010
alinastancu2010, utilizator
Nu puteti sa va inscrieti la nici un examen, nici pt stagiari, nici pt definitivi.
Nu aveti nici o calitate.
Studiati legea notarilor publici 36/1995 si site-ul oficial www.uniuneanotarilor.ro
În legislatia actuala se cunosc doua moduri de accedere în profesia de notar. Una din modalitati priveste situatia în care solicitantul la functia de notar public îndeplineste conditiile pevazute de lege (are cetatenia româna si domiciliul în România si are capacitatea de exercitiu a drepturilor civile; este licentiat în drept - stiinte juridice sau doctor în drept; nu are antecedente penale; se bucura de o buna reputatie; cunoaste limba româna; este apt din punct de vedere medical pentru exercitarea functiei) , a exercitat timp de 5 ani functia de judecator, procuror, avocat, notar (se refera la notarul de stat) sau o alta functie de specialitatea juridica si dovedeste cunostintele necesare functiei de notar public . Verificarea cunostintelor se face prin examen, care în cazul în care numarul candidatilor pentru un loc este mai mare îmbraca forma concursului. Concursul se organizeaza pentru locurile ramase vacante dupa ocuparea locurilor de catre notarii stagiari. Localitatile în care sunt locuri vacante si data verificarii cunostintelor profesionale se publica în Monitorul Oficial al României cu cel putin 30 de zile mai înainte de aceasta data.
Daca atiu terminat dreptul si sunteti licentiat in drept puteti sa va inscrieti la concurs pentru notari stagiari.
Nu indepliniti conditiile pentru a deveni notar definitiv....
alinastancu2010 a scris:

Lucrez la un notar din 2001 (pana in 2006 pe post de secretar, din 2007, pe post de economist), intrucat al terminat in 2006 ASE-ul. Intre timp, am facut si dreptul. Pot sa ma inscriu la examenul pentru a deveni notar (nu notar stagiar)?


Nu indepliniti conditiile prevazute de lege pentru a deveni notar.
nu puteti fiindca va trebuie o anume vechime in specialitate juridica.

Alte discuții în legătură

Cum pot deveni notar? Gabi-Liliana Gabi-Liliana Ce trebuie sa fac pentru a deveni notar? Am studii superioare juridice, dar nu stiu ce trebuie facut mai departe. Va multumesc. (vezi toată discuția)
Deschiderea unui cabinet notarial aurora_oprescu2009 aurora_oprescu2009 In ce conditii poate un absolvent de drept fara experienta sa-si deschida un cabinet notarial? Este conditionat de efectuarea unui stagiu de pregatire ... (vezi toată discuția)
Admitere notar stagiar flory_rain flory_rain Spuneti-mi, va rog, daca termin Facultatea de Drept, specializarea Administratie Publica si Masterul in Dreptul Afacerilor sunt incompatibila pt. a fi admisa ... (vezi toată discuția)