Poate fi obtinuta o restrictie judecatoreasca impotriva unei persoane bolnave psihic care profereaza amenintari si terorizeaza psihic o familie de tineri?
O tanara s-a casatorit de 2 ani de zile si s-a mutat in casa sotului.
Casa detinuta de acesta, cumparata inainte de casatorie este un imobil in care sunt mai multi locatari.
Aceasta familie locuieste la etaj, iar la parter locuieste un barbat de vreo 35 de ani bolnav de schizofrenie. Insotitorul acestui bolnav este chiar mama lui.
Inainte de a se casatori, barbatul de care am vbit anterior nu a avut probleme cu acest vecin.
Dupa casatorie insa, barbatul bolnav a inceput sa o ameninte pe sotia acestuia, a injurat-o, i-a spus sa plece de acolo, mai mult, ii terorizeaza sunand la usa la 1 noaptea, le-a spart si geamurile in miez de iarna.
Desi a intervenit si politia, nu s-a putut face nimic in acest caz.
Dar oare chiar nu exista nici o lege care sa ne protejeze in asemenea situatii?
Puteti merge la judecatorie si sa depuneti plangere impotriva acestui om care va terorizeaza.prin declaratii si martori o sa aveti din partea judecatorului o hotarare prin care acesta nu mai are voie sa se apropie de dvs. sau de usa dvs.
Sigur ca exista dar politistii nu vor sa o aplice. Ar putea sa o amendeze pe cea care il are in supraveghere.
Va recomand sa formulati plangeri si sa le inregistrati la sectia de politie pana cand politistul de proximitate va lua vreo masura de sanctionare sau solicitati sa va dea in scris, ca raspuns la solicitarile dvs, din care sa rezulte ca acesta nu poate sau nu stie sa ia o masura legala de sanctionare a celui care profereaza injurii si altele.....
Interdictia de a se apropia de o anumita persoana este o masura preventiva dispusa de Codul de procedura penala numai in situatii in care exista o plangere penala impotriva unei persoane care ar fi invinuita de savarsirea unei infractiuni iar ca masura preventiva procurorul sau instanta de judecata ar dispune prin ordonanta sau hotarare sa nu se apropie de persoana vatamata, membrii familiei acesteia,....(art.145 (1 cu 2) lit c din C.proc.civila.
Cred ca aveti o situatie deosebita dar politistul de proximitate ar trebui sa se implice in rezolvarea acestei situatii. Daca totusi nu se vrea rezolvasrea problemei, formulati plangere impotriva politistului care s-a ocupat de sesizare la seful ierarhic si asa mai departe.
Succes!
Am facut plangere scrisa la politie.I-a amendat si aici s-a terminat totul, pentru ca mama a afirmat ca baiatul ei nu a facut nimic nimanui, doar ea l-a supravegheat.
Alte discuții în legătură
Vecin agresiv
florbad2006
buna ziua.
locuiesc intr-un imobil cu 4 etaje, la etajul 3. vecinii de deasupra mea aproape in fiecare noapte se cearta, fac zgomot (pe la 12- 1 noaptea)...sa ... (vezi toată discuția)
Intrebare (ultraj)
Maryoto
Buna ziua,
Sambata seara am fost chemat de urgenta acasa deoarece tatal meu se certa cu vecinul de vis-a-vis deoarece si-a parcat masina exact in dreptul ... (vezi toată discuția)